Klare for 1.runde i NM
KIL/Hemne sitt A-lag herrer vant 3-0 (1-0) borte mot Meldal onsdag 30/3, og er dermed klar for 1. ordinære runde i NM. Hallvard K. Løseth 2 og Pål Fredrik Simonsen scoret målene. Motstander i 1.runde blir Nardo på Hemne Sparebank Arena, onsdag 13/4.
(UPDATED 3/31/2016 7:24:01 AM)

Olav Magnus Stamnestrø

BILDENE :  Hovedbilde :  Keeper Jørgen Enoksen, flankert av målscorerne Pål Fredrik Simonsen og Hallvard K. Løseth.  Bildene til høyre :  Øverst : Jørgen Enoksen som redder et straffespark på stillingen 1-0.  Midten : Tomålscorer Hallvard K. Løseth.  Nederst : Pål Fredrik Simonsen, kommer tidlig inn og scorer det viktige 2-0 målet.

Vi slo Kattem 5-1 hjemme i 1.kval.runde til NM, og møtte nå altså Meldal borte i 2.kval.runde til NM. Med seier 3-0 igår onsdag 30/3 er vi altså klare for 1. ordinære runde i NM. Forhåpentligvis vanker en god og attraktiv motstander hjemme på Hemne Sparebank Arena, når NFF setter opp 1. runde imorgen fredag. Mostander blir da Nardo på hjemmebane onsdag 13/4.

Kampen mot Meldal gikk på en god Løkken kunstgrasbane, og selv om Meldal "til daglig" er å finne i divisjonen under oss visste vi at vi gikk til en vanskelig bortekamp mot en motstander som var villige til å gi alt for å slå oss.

Vi fikk en trygg og god start i kampen, hvor vi hadde ballen mest og fikk til dels utnyttet rommene ved vending av spillet og crossballer ut på kantene. Vi fikk også en forholdsvis tidlig scoring, etter 13 minutter, da Hallvard K. Løseth, på andre forsøk, klinket ballen i nota med venstrefoten, etter forarbeid på høyresiden av Martin Solem. Meldal har sin eneste sjanse i omgangen like etter vår scoring. Det neste kvarteret har vi god kontroll og mye ball. Litt bekymring hos oss da alle våre tre angripere halter rundt etter ca halvtimen, og vi må også gjøre et bytte da Pål F. Simonsen kommer inn for Martin Solem. Siste kvarteret av 1.omgang blir vi litt mer på hælene og Meldal viser aggressivitet og bra spill, men vi er stort sett trygge defensivt. Dermed går vi til pause med ledelse 1-0, uten at kampen på noen måte er avgjort.

Som det siste kvarteret av 1.omgang, starter kampen forholdsvis jevnspilt også i 2.omgang. Etter knappe kvarteret skjer det ting. Først spilles Pål F. Simonsen alene gjennom med keeper, men avslutningen fra Pål blir avverget. Like etter i andre enden av banen feller Jørgen Enoksen en Meldal-spiller og straffespark til vertene. Men Jørgen er ikke overlistet, og redder straffesparket, der ballen triller sakte og krøller seg rundt forbi stanga og til corner. Meldal trykker på og får enda en corner uten uttelling. Vi er nå litt rystet, og Meldal kjører kampen. Det er avgjørende for kampen at vi i de neste 3-4 minuttene står fram og vinner duellene i egen boks, og rir av trykket. Etter dette roer det seg, vi begynner å ha ballen mere igjen og klarer å etablere eget spill. Utover i omgangen og spesielt det siste kvarteret er vi klart best og avgjør kampen. Først scorer Pål Fredrik Simonsen vel 10 minutter før slutt på et godt venstrebeinsskudd fra 16 meter, etter forarbeid av Petter Sødahl. Så i det 89. minutt fastsetter Hallvard Løva Løseth sluttresultatet til 3-0, da han scorer fra kort hold etter godt forarbeid av Pål F. Simonsen.

Ingen stor kamp av oss, det er spenning i kampen og forholdsvis jevnspilt de første 75 minuttene, men vi vinner greit til slutt. Foruten seieren selvsagt, så er det mest positive at vi jevnt over har god defensiv kontroll og slipper Meldal til lite klare målsjanser.

Da venter vi i spenning på NFFs oppsett for 1. ordinære runde, som altså offentliggjøres imorgen fredag.

KAMPFAKTA 2.kval.runde NM herrer 2016 :

Meldal - KIL/Hemne   0 - 3   (0-1)

Løkken kunstgrasbane, onsdag 30/3-2016 kl. 19.30

  #   13.min   0-1   Hallvard K. Løseth  (Martin Solem)

  #   77.min   0-2   Pål Fredrik Simonsen  (Petter Sødahl)

  #   89.min   0-3   Hallvard K. Løseth  (Pål F. Simonsen)

Målsjanser :     2   -   8

Cornere :     2   -   5

Ett gult kort til Meldal.

LAGET :   Jørgen Enoksen - Bjørnar Solberg, Ørjan Valstrand, Anders Solem, Morten Ohren - Brynjar V Snekvik, Martin B Fjeldvær, Petter Sødahl (Erlend S Fagerhaug fra 86.min) - Martin Solem (Pål Fredrik Simonsen fra 32.min), Hallvard K. Løseth, Håkon Aarvaag (Lars K Wingan fra 79.min).   Ubenyttede innbyttere :  Jonas Meyer Nilssen, Knut Bugten, Martin L. Karlstrøm.

Neste kamp; treningskamp mot Trygg/Lade, søndag 3/4 kl 13.00 på Lade, før vi serieåpner borte mot Buvik fredag 8/4.