Sølv i KM for G16

KIL/Hemnes guttelag var en av forhåndsfavorittene til tittelen i Kretsmesterskapet for G16 2003, som gikk av stabelen i Meråker i helga.

Følgende spillere var med: Jørgen Enoksen, Ole Richard Kalland, Morten Røttereng, Morten Ohren, Jostein Tetlie, Asgeir Volden Snekvik, Erik Nydal, Vegarrd Forren, Leif Zahl og Rune Klungervik.

Første kamp mot Neset 1, skulle spilles allerede klokken 10.40, og dette medførte at laget måtte reise fra øra allerede klokken 07.00! Guttene lot ikke dette innvirke på spillet og feide Neset av banen med 6-1. Neste kamp gikk mot Stjørdals-Blink 2(Egentlig deres førstelag), og med to tidlige mål kontrollerte man kampen til en 5-2 seier. Siste kamp i innledende runde gikk mot Byafossen 2, de var aldri på høyde med KIL/Hemne og ble knust med 7-0. Byafossens beste lag var motstander i lørdagens siste kamp, 8.delsfinalen. Etter å ha ledet 3-0 lenge slappet man litt av mot slutten, Byafossen reduserte to ganger og det ble litt spenning de siste minuttene, men kampen ende 3-2 til KIL/Hemne. Dette betydde at KIL/Hemne var klare for mellomspill, der man skulle møte Malvik 1, Ranheim 1 og Verdal til et seriespill, der de to beste gikk videre til semifinale.

Første motstander var Malvik, ett lag som var langt svakere enn de andre i pulja, og kampen endte 7-0 til KIL/Hemne. Deretter var det Ranheim 1 som sto for tur. Etter diverse utspill fra Ranheim-leiren om at KIL/Hemne spiller en primitiv form for fotball, var det ikke noe problem å merke at spillerne var tente før kampen. KIL/Hemne startet voldsomt, og ledet 2-0 etter 4-5 minutter. Målene ble scoret av Asgeir Snekvik og Leif Zahl, begge etter flotte en-touch kombinasjoner. Stillingen var en periode hele 4-0 til KIL/Hemne og Ranheim virket å ha gidd helt opp. To kjappe reduseringer skapte litt spenning i kampen igjen, men Rune Klungervik var kjapt frempå å lagde 5-2 målet som sikret seieren. Med denne seieren trengte KIL/Hemne kun uavgjort i siste kamp mot Verdal for å avansere til semifinale. Ett veldig fysisk sterkt Verdal-lag ble det første som klarte å unngå tap mot KIL/Hemne da kampen endte 3-3.

Dette holdt altså til semifinale, der man skulle møte Kattem. Det ble en veldig spennende og fartsfylt kamp, der KIL/Hemne tidlig ledet 2-0. Kattem kom sterkt tilbake, og på stillingen 3-2 til KIL/Hemne ble det ytterligere dramatikk da keeper Jørgen Enoksen må ut med kneskade. Da andrekeeper Ole Richard Kalland hadde fått influensa måtte Vegard Forren gå i målet for KIL/Hemne. Dette taklet Vegard veldig godt, og KIL/Hemne vant til slutt komfortabelt 5-2. Den andre semifinalen gikk mellom Tiller og Ranheim 1, Ranheim vant 3-2 i en veldig jevn kamp.

Da ble det altså ny kamp mot Ranheim 1 i finalen. Kampen gikk bare 40 minutter etter semifinalen, og det ble for kort tid for keeper Jørgen Enoksens kne til å bli kampklart. Dette betydde at Vegard Forren måtte stå i mål i finalen. Ranheim startet defensivt og forsiktig,  tydelig full av respekt etter det første møtet tidligere på dagen. KIL/Hemne var nok også litt anspente, og finalen ble ikke like severdig som den første kampen mellom lagene. Etter 10 minutter tok Ranheim ledelsen, etter litt frem og tilbake foran KIL/Hemnes mål. Resten av kampen var enveis kjøring mot Ranheim-målet, men til tross for flere store muligheter fikk ikke KIL/Hemne overlistet Ranheims meget gode keeper. Dermed endte finalen 1-0 til Ranheim.

Selv om det ble finaletap, så må man si seg godt fornøyd med helga. Guttene viste at de kan slå de aller beste lagene i Trønderlag, og med litt flaks godt kunne ha vunnet finalen. KIL/Hemne var også av ett av de lagene som stilte med yngst mannskap i helgens KM, da 5 av 10 spillere spiller guttefotball også neste år (les: 04). Av de som startet, og spilte mest i finalen, er det kun to spillere som er for gamle til å delta i samme turnering neste år.

Les mer om turneringen på disse sidene:

 

(UPDATED 12/17/2002 6:28:38 PM)

Tor Ottar Bjerksæter