Endelig kunne vi feire, og nĂ¥ blir det kvalik for 1.divisjon
Med 6-0 over Hødd i siste seriekamp var det ikke lenger noen tvil. Vi er vinnere av 2.div kvinner, og klare for å spille kvalifisering om å spille i 1.div 2017.
(UPDATED 10/3/2016 9:43:18 PM)Jubel og lettelse etter 1-0 (foto:Avisa Sør-Trøndelag)


Marielle feirer og gratuleres etter sitt hattrick. (foto:Avisa Sør-Trøndelag)


Ina feirer og gratuleres etter sitt hattrick. (foto:Avisa Sør-Trøndelag)


Takk til over 200 tilskuere. (foto:Avisa Sør-Trøndelag)

Målet for sesongen var øvre halvdel av tabellen. Men vi visste at vi på vårt beste kunne slå alle lagene i enkeltkamper. Etter en jevnt god vårsesong så var vi helt i toppen av tabellen sammen med både Tynset og Molde i tillegg til 2-er lagene til Byåsen og Trondheims-Ørn. Før høsten mistet vi Maren Snekvik (gravid), men resten av troppen har tatt et kvantesprang, slik at savnet av en så god spiller som Maren ble overraskende lite synlig. Spesielt har vi imponert defensivt med å slippe inn kun tre mål på ni kamper. Faktisk har vi holdt nullen i de siste fem kampene (nesten åtte timer uten baklengsmål). Litt spesielt er det at bunnlaget Træff scoret de to siste målene mot oss. Vi har også gått gjennom hele sesongen uten tap på bortebane, og vi må tilbake til 24.august 2014 for å finne siste bortetap.

Nå skal vi faktisk, og vi må nesten klype oss i arma, ut å spille kvalikkamper for opprykk til 1.divisjon. Vi tror det er historisk i KIL/Hemne-sammenheng at et av klubbens lag skal spille for opprykk til en landsdekkende serie sortert under begrepet «Toppfotball». Men vi skal være veldig ydmyke og klare på at vi slett ikke er noen favoritter til å vinne en slik kvalik, og sannsynligvis så føler hverken spillere eller trenere at vi driver toppidrett. Uansett er det godt å smake på følelsen, og å vite at vi er i nærheten av å være blant de 24 beste kvinnelagene i Norge.

Selv om flere av våre motstandere allerede hadde gratulert oss, så ville vente med å slippe jubelen løs til all teori var klar. Med tre poeng mot Hødd så tas alle gratulasjoner i mot med takk, vi er veldig stolte av vår prestasjon. Nå blir det kvalifiseringskamper mot to andre avdelingsvinnere for spill i 1.divisjon i sesongen 2017. Det betyr 3-4 uker med god trening inkludert ett par treningskamper før kvalifiseringen starter. Grunnen til at vi må vente er at noen av de andre avdelingene ikke spiller sine siste kamper før ca. 20.oktober. De seks avdelingsvinnerne i 2.divisjon deles i to grupper på tre lag, og kun vinnerne i de to puljene rykker opp til 1.divisjon, så nåløyet er trangt. Her kan man lese mer om hvordan kvalifiseringen foregår.

Kampen mot Hødd ble ikke en kamp å huske for godt spill, men den vil uansett bli stående i minneboka til både spillere og trenere. Som vanlig hadde et stort antall publikummere funnet veien til Hemne Sparebank Arena, i dag godt over to hundre mennesker. Dette ga nok helt sikkert inspirasjon for våre jenter, men kanskje også en smule ekstra nerver.

Åpningen var nemlig veldig nervøs, og Hødd får første mulighet når det glipper i vårt forsvar og en Høddspiller kommer gjennom på venstresiden, men vinkelen blir skrå og en dårlig touch fra Hødd-spissen gjør at vi slipper med skrekken. Så er det vår tur å skape sjanser, en corner skal settes i mål fra en meter, men vi bommer, vi kommer også til ett par gode skuddmuligheter men er tydelig preget av høye skuldre og skuddene blir bare et «poff». Det kommer også meldinger om at Tynset har scoret to ganger, og nervene stiger ytterligere et par hakk. Men det tar heldigvis ikke mer enn 20.minutter før roen senker seg litt. Nok en gang er det corner fra Solfrid fra høyresiden, ballen går over alle og til Ina som enkelt header ballen inn fra en halv meters hold. Bare to minutter seinere øker vi til 2-0. Sara kommer rundt på høyresiden og får lagt ut til Solfrid som får sitt skudd blokkert, men på returen er Marielle iskald og bare plasserer ballen forbi Hødds keeper. Derfra og inn var det svært lite bortelaget skapte foran vårt mål. Marielle er frempå igjen etter 39 minutter når hun vinner ballen til høyre innenfor Hødds sekstenmeter og behersket setter ballen i lengste hjørne. Ingen stor omgang spillemessig av oss, men vi skaper mange sjanser og går til pause med en komfortabel ledelse 3-0, på Tynset er var stillingen fremdeles 2-0.

I andre omgang fortsatte vi å legge press på bortelaget. Uten å ta frem storspillet så var vi våre gjester overlegne i duellspillet og vi presset frem mange feil på deres halvdel. Allerede to minutter ut i omgangen kommer mål nummer fire. Målet kommer etter et flott angrep hvor Line spilles fri på venstresiden, og fra skrå vinkel skyter hun i stolpen. Returen plukkes opp av Sara som legger ballen inn foran mål hvor vår toppscorer Marielle fullfører sitt hattrick. I det 56 minutt stiller vi opp til ny corner, denne gang fra vår venstreside. Solfrid er som vanlig den som slår, og den gode harde corneren møtes på hodet av en fantastisk Ina Vårhus og ballen fyker som et prosjektil inn i nettmaskene. Ti minutter seinere får vi nesten en kopi, bortsett fra at corneren kommer fra motsatt side. Nok en gang knuser Ina alle i lufta og stanger inn 6-0, dermed dagens andre hattrick. Vi har mange sjanser til å øke ytterligere, men smilende og fornøyde spillere blir litt for ukonsentrerte i avslutningsfasen uten at det betydde mye akkurat i dag. Dermed ble også sluttresultatet på Tynset (3-1) ganske så uinteressant til slutt.

En fantastisk avslutning av serien for spillere og støtteapparat, ikke minst med tanke på at vi fikk avgjøre på hjemmebane med så mye folk på tribunen. Det ble ikke noe fyrverkeri av en fotballkamp, men vi viser oss klart bedre enn et av bunnlagene som bekrefter at vi fortjener å være på toppen av tabellen. 

Kampfakta  
1.oktober kl.1400, 2.div kvinner Hemne Sparebank Arena 
KIL/Hemne – Hødd 6-0 (3-0) 
Mål: 
1-0 20.min Ina (Solfrid)
2-0 22.min Marielle (Sara)
3-0 39.min Marielle
4-0 47.min Marielle (Sara)
5-0 56.min Ina (Solfrid)
6-0 70.min Ina (Solfrid)

Sjanser: 16-2 
Corner: 8-2 

Tilskuere: ca 220 

Lag:  
Cecilie Lervik - Maren Ormset (Nora Høyem Olsen), Hilde Rosøy, Emilie Ringseth, Ane Skjølberg (Ann Silje Sættem) - Line H Fossmo (Anna Snekvik), Ina Vårhus, Amalie Hoftun Bjerksæter,  Sara Hoftun Bjerksæter (Lovise Berg) - Solfrid V Hofset, Marielle Meyer