Rett og slett for dårlig mot Bossekop

På tross av en grei start på kampen og mange skapte sjanser, så må vi stikke fingeren i jorda og innse at prestasjonen vi gjør i Alta ikke holder mål om vi skal holde plassen i 1.divisjon.

(OPPDATERT 8/16/2017 5:34:15 PM)


Kampen som skulle vært spilt 17.juni, var altså utsatt til lørdag 12.august. Vi gledet oss til å komme lengre nord i eget land enn de fleste av spillerne noen gang hadde vært. Flyavgangene til Alta er slik at kampen var umulig å gjennomføre uten overnatting, og vi tok derfor inn på Vikingsiljuu, en flott hytte med mange soverom, ca. tjue minutter fra Alta sentrum.

Planen var å gå ut med høyt press og stresse forsvaret til Bossekop. Dette lyktes vi til dels med, og de første 20-25 minuttene var jevne med et lite overtak til oss. Men bortsett fra et par halvsjanser og noen cornere så var vi ikke veldig nær å score. Etter hvert orker vi ikke å holde intensiteten i presset vårt oppe og hjemmelaget kommer mer med i kampen. Bossekop skaper noen halvsjanser før de etter 37 minutter scorer sitt første for dagen. Vi blir hardt straffet når et utspill fra Karen blir brutt langt inne på vår halvdel. 1.divisjons raskeste (?) spiller Runa Lillegård mottar ballen på tjue meter og skjærer inn fra deres høyre side, passerer to av våre og setter ballen til side for keeper. Bare to minutter seinere kommer et gjennomspill til samme spiller inn bak vårt forsvar, vi stopper og tror det er offside, og Lillegård benytter seg av muligheten nok en gang. TV-bildene viser for øvrig at det ikke var offside. Dette var selvfølgelig en kalddusj for oss, og når hjemmelaget øker til 3-0 på overtid i første omgang så var løpet egentlig kjørt.

Tre mål de siste åtte minuttene av første omgang gjorde selvfølgelig sitt til at det var forholdsvis taust de første minuttene i pausen. Uansett så følte vi ikke at vi var håpløst mye svakere enn hjemmelaget, og var derfor offensive når vi tok fatt på omgang to. Men det går bare ca. ti minutter før vi er uheldige og setter ballen i eget mål, nok en gang etter at Lillegård var nest sist på ballen. Resten av omgangen bølger frem og tilbake med store sjanser til begge lag. Vi har både heading i stolpen, og to-tre store sjanser i tillegg, men er dessverre ikke i scoringsmodus for tiden. I stedet var det «umulige» Lillegård som avsluttet kvelden med å sette 5-0 til hjemmelaget.

Selv om vi henger godt med i perioder så kan vi ikke gjøre annet enn å gå i oss selv, og erkjenne at vi taper for et (for dagen) mye bedre lag enn oss. Spesielt den midtre halvtimen av kampen ble skjebnesvanger. Den store forskjellen ligger i individuelle ferdigheter med ball og at vi ikke klarer å være tøffe i duellspillet. Her har vi mye vi må forbedre fremover. Allerede om 14 dager møter vi Runa Lillegård igjen (da i Lyndrakt), landslagsspilleren (U16) spilte nemlig sin siste kamp for Alta-væringene før hun flytter til Oslo for å spille fotball og gå skole. Da må vi være på et helt annet nivå hvis vi ikke skal få en repetisjon fra den lynraske 16-åringen.

Nå håper vi at vi klarer å snu trenden (fire tap på rad) hjemme mot Åsane neste helg. Vi leverte en av våre beste kamper i vårsesongen når vi slo bergenserne 2-0 på bortebane. Kan vi klare å komme opp på samme nivå, samt få god støtte fra vårt trofaste publikum, så har vi god tro på at vi skal klare å «reise kjerringa» og ta tre poeng.

Kampfakta:
12.august kl.1900 Coop Arena Alta, 1.div kvinner
Bossekop - KIL/Hemne 5-0 (3-0)

Tilskuere: 170

Sjanser: 11-6
Corner: 3-7

1-0 37.min Bossekop
2-0 39.min Bossekop
3-0 45.min Bossekop
4-0 57.min Bossekop
5-0 81.min Bossekop

Vårt lag: Karen Oline Sneve – Hilde Rosøy (Maria Skar fra 69.min), Solfrid V Hofset, Emilie Ringset, Ane Skjølberg – Maren Snekvik, Ida Bjørnbet (Amalie H Bjerksæter fra 68.min), Ina Vårhus, Line Fossmo - Marielle Meyer (Mari Smevoll fra 54.min), Sara Hoftun Bjerksæter

   

KIL/HEMNE Fotball  -  Ånesøyan  -  7200 KYRKSÆTERØRA  -    post@kilhemne.no   -  Tlf.: 72 45 22 92

 sitemap
Admin