Reisebrev Treningsleir 2016

Da er treningsleiren for Kil/Hemnes damelag over for i år, og vi vender snuten hjem til kalde Trøndelag. Turen kan oppsummeres med ett ord; Magisk!

(OPPDATERT 3/9/2016 8:39:29 PM)

Hanne Hagen Berg og Maren Ormset

 

Årets treningsleir gikk til Albir i Spania, hvor vi har bodd på Albir Garden Hotel med Kil/Hemnes herrelag. I løpet av sju døgn har vi fått trent, spist, spilt kamper og kost oss i sola i mellom slagene. Vi har vært heldige med været, og temperaturen har vært på ca. 20 grader hver dag. Med andre ord; perfekt treningsforhold!

 

Vi reiste fra Værnes tirsdag 1.mars, og kom seint frem. Den neste dagen fikk vi to gode økter med både formasjon og spill. Dette var den varmeste dagen på turen, og vi fikk skimte solbrune (røde) ansikt og lår allerede da.

 

Torsdag var været fortsatt like bra, og vi fikk gjennomført to gode økter med fokus på formasjonsspill. Gjennom uken har vi fått terpet mye på midtbaneleddet, samt forsvarsfireren både offensivt og defensivt.

 

Fredag ble det gjennomført en økt, og senere på dagen dro vi for å se Kil/Hemnes herrelag spille mot det norske 4.divisjonslaget Rælingen, som for øvrig endte med seier til vårt herrelag. Vi tok resten av kvelden fri, som ble brukt til lagkonkurranse og lek.

 

Lørdag startet vi som vanlig med trening klokken ni, og dette var dagen spillerne kunne utforske Albir. Noen valgte å gå til stranda, andre dro på shopping, mens resten ble igjen på hotellet for å slikke sol. På kvelden ankom det svenske laget IFK Østersund hotellet, og siden vår planlagte kamp mot Benidorm utgikk, utnyttet vi sjansen til å spørre om det svenske 2.divisjonslaget var interessert i å spille kamp mot oss. De takket ja til kamp mot oss på søndag.

 

Søndagen startet med nok en morgenøkt, og senere på ettermiddagen troppet vi opp på gressbanen Stadium La Marina for kamp. Dette fikk vi stor utbytte av, da laget ga oss god matching. I løpet av kampen fikk vi prøvd ut formasjonen vi tidligere hadde trent på, og kampen var jevn hele veien. IFK Østersund ga oss store utfordringer fra start, men vi presse likevel høyt, noe som skulle vise seg å gi oss et godt resultat. Kampen endte 2-1 med mål fra Maren S og Sara. I løpet av kampen ble det mye bytting både ved skader, og for å spare oss til morgendagens kamp mot det spanske laget SPA Feminino. Vi klarte å holde trykket oppe, selv om det ble mange bytter,  og innbytterne bet godt fra seg på banen. På IFK Østersunds hjemmeside kan du lese om deres inntrykk av kampen (LINK).

 

Etter kampen reiste vi til Valencia for å oppleve La Liga. Her fikk vi se Valencia møte Atletico Madrid, og kampen var like spennende som den høres ut. Dette var en opplevelse både for dame- og herrelaget som reiste sammen med oss. Tettpakket med alle tynngenserne vi hadde, satt vi og koste oss på øverste rad, med en liten følelse av høydeskrekk der vi satt.

 

På mandag skulle vi spille mot et av Alicantes beste kvinnelag, SPA Feminino. Dagen startet med en rolig fotballøkt, med både fotballtennis og flere delkonkurranser for lagkonkurransen vår. Etter lunsj dro vi til SPA Femininos hjemmebane i Alicante, der forventningene våre til motstanderlaget var høye. De stilte med B-laget, og dette ble en moro kamp både for spillerne og tilskuerne. Det spanske laget var duellsterke og hurtige, men damene løste dette på en suveren måte. Her fikk vi se veggkombinasjoner vi ikke engang har trent på, og mye presise pasninger både på kryss og tvers. Spanjolene var presise og tekniske, men vi klarte å holde presset oppe over lengre tid. Dette ga resultatet 1-3 i vår favør, med målscorerne Sara, Anna (straffe) og Amalie. Da vi reiste trodde vi at vi skulle møte deres A-lag, og vi ble litt skuffet da vi hørte at det var B-laget som stilte. Etter kampen spilte det nyopprykkede 1.divisjonslaget Raufoss mot Femininos A-lag, og vi kunne være glade for at vi ikke møtte de likevel, da kampen endte med Femininoseier 8-1. Derfor sier vi oss fornøyde med å ha vunnet over B-laget, som ga oss god motstand.

 

Tirsdag skulle vi reise hjem, og de siste timene på hotellet ble brukt til evaluering av treningsleiren, og en siste lagkonkurranse skulle kåre årets vinnere av turen. I løpet av oppholdet fikk vi også tid til spillersamtaler, portrettbilder og lagbilde. Både trenere og spillere var fornøyde med oppholdet, og vi vendte snuten hjem til Norge. 

   

KIL/HEMNE Fotball  -  Ånesøyan  -  7200 KYRKSÆTERØRA  -    post@kilhemne.no   -  Tlf.: 72 45 22 92

 sitemap
Admin