Klar for 2.runde i NM
For første gang på åtte og for kun tredje gang i historien spilte vårt damelag en NM-kamp. Etter å ha slått Nidelv 4-1, blir det kanskje besøk av et toppserielag på Hemne Sparebank Arena i 2.runde
(OPPDATERT 4/27/2016 8:05:42 PM)

Per Erik Bjerksæter

På bilde over ser vi dagens målscorere: Maren, Alvilde og Sara

I 2008 deltok KIL/Hemne for første og (til i dag) eneste gang i NM. Den gang ble det seier mot Tynset (2-1) i første runde og tap hjemme mot Trondheims-Ørn (0-8) i andre runde. Etter kveldens seier borte mot Nidelv blir det sannsynligvis hjemmekamp i andre runde, og det er ikke helt unaturlig om det igjen blir Trondheims-Ørn som blir motstander.

Kveldens kamp begynte litt lik de forrige kampene. Nok en gang møter vi et lag som legger seg lavt og satser på kontringer. Og nok en gang sliter vi de første minuttene. Og selv om vi etter hvert får en viss kontroll så er det Nidelv som scorer på en av sine to sjanser i første omgang. Et innlegg fra deres venstrekant finner en umarkert Nidelvspiller som kan heade ballen i mål fra fem meter. Etter dette klarte vi å stresse Nidelv-forsvaret mer slik som vi hadde planlagt, ved å presse høyt og aggresivt. Etter 26.minutter vinner Sara ballen fra en av deres midtstoppere, og Maren fanger nedfallsfrukten på ca 25 meter, og sender ballen i en fin bue over hjemmelagets keeper. Etter 39 minutter slår Maren en lav corner fra høyre som ender hos Sara på 12-13 meter og det harde skuddet går forbi både med- og motspillere og rett i nettmaskene. Bare tre minutter seinere vinner Sara nok en gang ballen i en duell med en Nidelvforsvarer, og denne gang kommer hun selv til avslutning og setter ballen i mål utagbart for keeper. Dermed så alt mye lysere ut når vi gikk til pause.

Vi var godt fornøyd med avslutningen av omgangen og skulle nå forsøke å fortsette i samme spor i andre omgang. Det var derimot et mye mer aggresivt hjemmelag som kommer på banen i denne omgangen. De presser oss mye høyere og vinner mange dueller og presser oss til å gjøre pasningsfeil. Innledningsvis skaper de også noen gode sjanser, men etter det første kvarteret begynner vi å få mer kontroll på matchen igjen. I det 67.minutt får Alvilde Ulfsnes (16 år) sin seniordebut. Hun benytter like greit anledningen til å punktere kampen når hun blir spilt gjennom på venstresiden og alene med en utrusende Nidelv-keeper er hun iskald og lobber ballen vakkert i mål.

Nok en gang vinner vi uten å ta frem vårt aller beste, men vi skaper nok sjanser og scorer fire mål og må derfor totalt sett være fornøyd.

 

NB! Funfact fra kveldens kamp. Vi starter med tre søstrepar på banen (Maren og Anna, Hanne og Anniken, Amalie og Sara), noe som sannsynligvis er rekord for vårt damelag.

En av søstrene er representert på bilde ved Hanne Hagen Berg som fikk sin offisielle debut som keeper på KIL/Hemne.

 

Kampfakta:

NM Kvinner 1.runde,Tempe Hovedbane onsdag 27.april 2016 kl.1800
Nidelv - KIL/Hemne 1-4 (1-3)

Mål:
1-0 20.min Nidelv
1-1 26.min MarenS (Sara)
1-2 39.min Sara (MarenS)
1-3 42.min Sara
1-4 87.min Alvilde

Målsjanser: 5-10
Cornere: 2-9

Vårt lag: Hanne H Berg - Anniken H Berg, Hilde Rosøy, Solfrid V Hofset, Kristin Polden (Ane Skjølberg 82.min) - Amalie H Bjerksæter, Ina Vårhus, Maren V Snekvik, Anna V Snekvik (Alvilde Ulfsnes 67.min) - Marielle Meyer (Lovise Berg 82.min), Sara H Bjerksæter
 

 

   

KIL/HEMNE Fotball  -  Ånesøyan  -  7200 KYRKSÆTERØRA  -    post@kilhemne.no   -  Tlf.: 72 45 22 92

 sitemap
Admin