Tre nye poeng til damelaget
Damelaget tok sin andre strake seier over Nidelv i 2.div-oppgjøret i Trondheim.
(OPPDATERT 5/8/2016 10:26:57 AM)

Per Erik Bjerksæter

For andre kamp på rad skulle vårt dame A-lag spille bortekamp mot Nidelv. Forrige kamp var 1.runde i NM, hvor vi vant 4-1. NM-kampen var ingen enkel kamp, og vi var derfor forberedt på at dette også kunne bli en jevn batalje på Tempe-kunstgresset.

Siden forrige møte hadde Nidelv lagt om fra 4-3-3 til 4-4-2, sannsynligvis for å være mer kompakt defensivt og for å hindre at vi fikk styre spillet sentralt i banen. Etter noen jevne åpningsminutter, så foregår det meste på Nidelvs halvdel i første omgang. Nidelv forsøker seg på noen overganger men kommer ofte med for få spillere til å skape trøbbel for oss. Vi noterer kun en sjanse for hjemmelaget i denne omgangen, den er til gjengjeld stor, men Cecilie er våkent ute og vinner duellen med Nidelvs angriper. For vår egen del så skaper vi heller ikke all verden i første omgang, tross stort ballinnehav. Men vi har flere gode cornere, hvor vi blant annet vi treffer stolpen etter at ballen hadde passert gjennom hele feltet. Maren har et flott langskudd som også treffer Nidelvkeeperens venstre stolpe. Omgangens fineste angrep noterer vi når MarenS trer gjennom til Amalie, men skuddet går dessverre på utsiden av stolpen.

Pausepraten går på at vi må bli flinkere i «gjenvinningspresset» over hele banen, og være tålmodige i forhold til at kampen kunne bli avgjort på slutten.

Andreomgangen starter med at Nidelv får et par farlige cornere, og det viser seg at denne omgangen blir jevnere og mer fartsfylt. Nidelv kommer med flere spillere når vi spiller på oss brudd, og dette fører til at begge lag kommer til gode overganger. Nidelv er ofte farlige på sin høyreside, og skaper noen farlige situasjoner på innlegg derfra. De har også flere cornere som skaper trøbbel for oss, men vi er «massive» i egen boks og er flinke til å blokkere skudd, slik at de helt store sjansene uteblir. Offensivt blir vi mye tøffere i andre omgang, vi vinner dueller og tør å utfordre en mot en. Amalie og Marielle brenner hver sin store sjanse ved å sette ballen til siden for mål på skudd fra 8-10 meter. Også Lovise får en stor mulighet på et innlegg fra venstre, men er hardt presset og setter også ballen like utenfor. I det 65.minutt skjærer MarenS inn fra høyre og slår ett innlegg inn i boksen. Innlegget ser ut til å bli mislykket, men en dårlig avklaring fra en Nidelvforsvarer snappes fra Amalie, som denne gang er iskald når hun setter ballen på riktig side av stolpen. Det var et mål som var veldig godt å få naturlig nok. Nidelv kaster nå flere folk i angrep, og dette gir større åpninger for oss. I det 79.minutt vinner vi flere dueller på høyresiden. Innlegget havner hos Marielle på 16-meter, presset av en forsvarer får hun ikke ordentlig treff, men skuddet som hadde gått utenfor snappes av Kristin på bakre stolpe som enkelt kan sette 2-0. Herfra og inn kontroller vi bra, og Nidelv klarer ikke å skape noen store muligheter foran vårt mål.

Tre viktige poeng blir med hjem etter nok en tøff kamp mot Nidelv. Nidelv har mange gode spillere og vil garantert plukke poeng fremover. Vi ser stadig forbedring i vårt eget spill, og når vi også får i gang duellspillet slik som i store deler av andre omgang så lover dette bra fremover. På minussiden i dag er at vi pådrar oss en del skader. Sara må ut med vond ankel allerede etter 12 minutter, Lovise og Emilie måtte også forlate banen i andre omgang. Vi håper derfor at 14 dager til neste kamp kan gjøre at vi får disse på beina igjen sammen med flere andre som også er ute med skade.

 

Kampfakta:
Kvinner 2.divisjon Tempe Hovedbane, 7.5.2016 kl.1400
Nidelv - KIL/Hemne 0-2 (0-0)

Mål:
0-1 65.min Amalie (MarenS)
0-2 79.min Kristin (Marielle)

Målsjanser: 3-9
Cornere: 9-7

Vårt lag:
Cecilie Lervik -  Anniken H Berg, Hilde Rosøy, Emilie Ringseth (Ane Skjølberg 82min), Kristin Polden - Amalie Hoftun Bjerksæter, Ina Vårhus, Solfrid V Hofset, Maren V Snekvik, - Marielle Meyer, Sara Hoftun Bjerksæter (Lovise Berg 12.min)(Maren Ormset 68.min)

   

KIL/HEMNE Fotball  -  Ånesøyan  -  7200 KYRKSÆTERØRA  -    post@kilhemne.no   -  Tlf.: 72 45 22 92

 sitemap
Admin