Tre poeng mot Træff - nå venter Trondheims-Ørn

Det gikk litt i rykk og napp borte mot Træff, men til slutt endte vi opp med en komfortabel seier og tre nye poeng ble med hjem.

(OPPDATERT 5/21/2016 11:10:53 PM)

Per Erik Bjerksæter

Ny Møretur for damelaget i dag, når Træff/Gossen ventet til tredje strake bortekamp i 2.divisjon. Moldenserne er i likhet med oss nyopprykket før denne sesongen. De har fått en tøff start og tapt sine tre første kamper. Men de har møtt god motstand og har vært nær poeng i flere av kampene. For vår del var det første kamp på 14 dager. 14 dager med eksamenslesing og russefeiring. I tillegg hadde vi noen forfall til denne helga, slik at vi var ganske spente før denne kampen.

Planen var at vi skulle gå ut å styre kampen, vinne dueller og holde høyt tempo både med og uten ball. Det første kvarteret var vårt, og oppskriften ble fulgt. Vi får også tidlig betalt for vårt åpningstempo. Bare åtte minutter er spilt når Sara spiller fri på høyrekanten. Hun drar seg forbi sin oppasser og slår inn foran mål. Marielle er først på innlegget, første forsøk reddes av keeper, men vår store måltyv Marielle Meyer kriger inn returen. Etter målet kommer vi til flere halvgode sjanser, men etter hvert lar vi hjemmelaget få delta mer i spillet. Likevel er det vi som fortjent øker til 2-0 etter et nytt flott angrep. Etter flere kombinasjoner på høyresiden får vi vendt spillet over til Solfrid på venstrekant. Hun dribler sin back et par ganger før hun slår inn foran mål. Det ser ut som innlegget skal gå forbi alle, men Amalie kommer til slutt løpende på bakerste stolpe og header ballen enkelt i mål fra kort hold. Træff/Gossen har til nå kun hatt forsøk på spill inn i bakrom, uten at dette hadde gitt oss noen problemer. Men etter tretti minutter klarer de å komme seg inn i vår sekstenmeter, og i en duell hvor begge lags spillere faller så dømmes det noe overraskende straffespark til hjemmelaget. Straffesparket settes sikkert i mål, og kampen er plutselig åpen igjen. Litt seinere er Træff veldig nær utligning når et skudd fra kort hold etter en corner går i undersiden av tverrligger, men heldigvis ikke i mål. Vi beholder 2-1 til pause, men følte vi hadde gitt fra oss litt av initiativet det siste kvarteret.

Før andre omgang var vi veldig klare på at vi måtte ta tilbake initiativet i kampen, og sette opp tempoet slik vi hadde i første del av første omgang. Omgangen starter også med et stormløp mot hjemmelagets mål, og vi vinner gang på gang ballen tilbake høyt på Træff/Gossen banehalvdel. Vi har også et par store sjanser før Solfrid bestemmer seg for å lade storslegga fra 20 meter. Keeper klarer å få en hånd på ballen men den triller likevel inn like ved stolpen. Bare to minutter seinere slår Emilie en ball inn i bakrom. Hjemmelagets midtstopper ser ut til å ha god kontroll, men Sara er aggressiv, stjeler ballen og alene med keeper setter hun 4-1. Da var det bare spilt fem minutter av andre omgang. Vi fortsetter å trykke på, og skaper flere store sjanser. I det 64 minutt stikker Sara ballen gjennom til Marielle, som fra skrått hold setter sin andre for dagen. Utover omgangen fortsetter vi å skape sjanser, men det blir etter hvert store strekk i begge lag, og Træff kommer derfor med noen farlige overganger. Vårt siste mål for dagen kommer på straffespark. Amalie tråkler seg inn i sekstenmeteren og blir felt bakfra, dommeren peker umiddelbart på straffemerket. Som vanlig er Solfrid iskald når hun setter straffen sikkert ned i keeperens venstre side. Dessverre klarer vi å rote det til i eget forsvar i sluttminuttene slik at Træff får sitt andre for dagen. Likevel en komfortabel seier 6-2, og tre meget viktige poeng blir med hjem.

Totalt sett er vi veldig fornøyd med åpningen av begge omgangene. I andre omgang klarer vi å skape sjanser gjennom hele omgangen, selv om vi også slipper Træff/Gossen til noen sjanser etter hvert. Vi sitter med en god følelse etter kampen, og vi kan nå senke skuldrene og glede oss til førstkommende onsdag når vi får besøk av Trondheims-Ørn til 2.runde i NM. Vi håper publikum møter opp til det som garantert blir en fotballfest på Hemne Sparebank Arena.

Kampfakta:
Kvinner 2.divisjon Reknesbanen, 21.5.2016 kl.1400
Træff/Gossen - KIL/Hemne 2-6 (1-2)

Mål:
0-1 8.min Marielle (Sara)
0-2 25.min Amalie (Solfrid)
1-2 30.min T/G (Straffe)
1-3 47.min Solfrid (Ina)
1-4 49.min Sara (Emilie)
1-5 64.min Marielle (Sara)
1-6 81.min Solfrid (Straffe)
2-6 86.min T/G

Målsjanser: 6-18
Cornere: 2-6

Vårt lag:
Cecilie Lervik -  Kristin Polden, Hilde Rosøy, Emilie Ringseth, Ane Skjølberg - Amalie Hoftun Bjerksæter, Ina Vårhus (Alvilde Ulfsnes 65.min), Solfrid V Hofset, Maren V Snekvik, - Marielle Meyer, Sara Hoftun Bjerksæter 

   

KIL/HEMNE Fotball  -  Ånesøyan  -  7200 KYRKSÆTERØRA  -    post@kilhemne.no   -  Tlf.: 72 45 22 92

 sitemap
Admin