God høststart for damene
Damelaget i 2.divisjon innfridde i første kamp i høstsesongen, og tok en fortjent seier mot Sunndal.
(OPPDATERT 8/12/2016 3:44:09 PM)


En lang fotballferie er over for damelaget, og onsdag kveld spilte de første høstkamp hjemme mot Sunndal.

Etter nesten to måneder uten kamp blir man litt usikre hvor man står når alvoret begynner igjen. I tillegg er lagets mest profilerte spiller Maren Snekvik gravid, og blir ikke å se mer på banen i første omgang. Men det er god ettervekst i KIL/Hemne, og mot Sunndal fikk både Maria Knutsdatter Skar fra J17 og Line Hoel Fossmo (overgang fra Meldal) sin debut i 2.divisjon. Begge kom inn uten å vise respekt eller frykt for nivået, og viste at de vil bli gode bidragsytere til damelaget i tiden som kommer.

Etter å ha vunnet bortekampen mot Sunndal med 6-2 så var vi naturlig nok favoritter før returmøtet. Men Sunndal har etter hvert tatt godt med poeng, og kunne med seier komme helt i ryggen på topplagene. Vi tok derfor slett ikke lett på oppgaven. De første minuttene så vi usikre ut, og det var antydning til ansvarsvegring over hele linja. I stedet for å bli enige om hvem som skulle ta ballen, lot vi Sunndal få ta den. Men etter ca. 15 minutter får vi mer kontroll og begynner å dominere banespillet. Vi får benyttet linken Emilie med crossballer ut mot venstrekant (Sara/Solfrid) ofte, og dette skaper en del problemer for Sunndal. På en av disse får vi lagt ut 45 grader fra dødlinja til Amalie som fra nært hold setter ballen over mål. Dette var vår første og eneste store sjanse i første omgang. Omgangens største sjanse hadde Sunndal når vi slurver med avklaring i vårt midtforsvar og en Sunndalsspiller får komme alene med keeper, men en flott inngripen av Cesilie hindrer bortelaget å ta ledelsen.

I andre omgang blir vi mere «påskrudd» og etter hvert begynner vi å skape sjanser. I det 53.minutt får Sara et fint innlegg fra vår venstre side som hun bryster med seg inn mot mål, og plasserer ballen sikkert til side for keeper. Scoringen ga oss tydeligvis mye selvtillit og vi får en trygghet inn i laget. Etter 62.minutter spilles Sara igjen fri inne i 16-meteren og fra skrått ute til høyre setter hun ballen i lengste hjørne forbi keeper til 2-0. I det 78.minutt kommer Sara løs på høyresiden og slår et hardt innlegg til Marielle som kommer på et flott løp på første stolpe og scorer sikkert fra kort hold. På slutten kunne vi økt ledelsen på noen store muligheter, men må uansett si oss veldig fornøyd med å vinne 3-0 på en middels dag.

I første omgang var vi tydelig preget av at det var første høstkamp og gjorde mye rart rett og slett. I andre omgang løfter vi oss mange hakk og viser at mange lag skal få slite med å ta poeng fra oss også i høst. Veldig godt å se at vi har en jevn og god stall, og selv med fem bytter så ble vi bare bedre utover kampen. Sunndal har en del meget gode spillere og vil garantert ta mange poeng også i høst.

Kampfakta:
Hemne Sparebank Arena 10.august 2016 kl.1900
2.div kvinner avd.6, KIL/Hemne – Sunndal 3-0 (0-0)

Mål:
1-0 53.min Sara (Solfrid)
2-0 62.min Sara (Marielle)
3-0 78.min Marielle (Sara)

Sjanser: 6-1
Corner: 4-1

Laget:
Cecilie Lervik –  Kristin Polden (Maren Ormset 65.min), Emilie Ringseth (Ane Skjølberg 76.min), Hilde Rosøy, Solfrid Vaagan Hofset – Anna Volden Snekvik (Maria Knutsdatter Skar 67.min), Amalie Hoftun Bjerksæter, Ina Vårhus, Sara Hoftun Bjerksæter - Marielle Meyer (Anniken Hagen Berg 80.min), Lovise Berg (Line Hoel Fossmo 35.min)

   

KIL/HEMNE Fotball  -  Ånesøyan  -  7200 KYRKSÆTERØRA  -    post@kilhemne.no   -  Tlf.: 72 45 22 92

 sitemap
Admin