En fantastisk reise

Et eventyr av gode opplevelser. Det er hva 2016 har vært for damelaget til KIL/Hemne. Eventyret er til og med sant, og har ført oss til landets nest høyeste nivå for kvinnefotball, nemlig 1.divisjon.

(OPPDATERT 11/8/2016 11:22:26 PM)


I 1.divisjon vil vi være «miniputten». Vi kommer fra det desidert minste stedet/kommunen. Et raskt overblikk viser at Kongsvinger med sine 18 000 innbyggere og Alta med sine 20 000 er de «minste» konkurrentene, men med mer enn 4 ganger så mange innbyggere som i Hemne. Det er verdt å merke seg at «tettsteder» som Stavanger, Drammen, Kristiansand og Ålesund ikke har kvinnelag på like høyt nivå. Så får de som ønsker det diskutere om det er et sunt tegn for norsk kvinnefotball. Sannsynligvis har vi også det mest «lokale» laget hvor 8 av 11 som startet siste kvalikkamp mot Mjølner, aldri har spilt for andre klubber enn KIL/Hemne.

Hva er hemmeligheten spør mange. Hvorfor klarer vi dette? Sannsynligvis er det et sammensatt svar på dette også. KIL/Hemne har en fantastisk klubbkultur, og fotballen står voldsomt sterkt i området. De fleste av spillerne har vært i klubben i flere år, og er sterkt knyttet til hverandre både på og utenfor banen. Alle er dedikerte spillere som møter på hver trening for å trene. Vi har nådd en gjennomsnitt-alder på over tjue, som ofte er noen år over våre motstandere. I vår klubb er det ingen forskjell på gutter og jenter, alle får et godt tilbud og alle får sin del av oppmerksomheten. Klubben har fostret flere spillere til norsk toppfotball, som fungerer som en inspirasjon både for jenter og gutter. Vi har et herrelag som har vært på tredje nivå for ikke mange år siden, og som har både slått Molde ut av cupen og fulgt RBK til døra i påfølgende cupkamp.

Vi er stolte og samtidig ydmyke over at vi klarer å rykke opp på første forsøk, i en sesong hvor vi «egentlig» skulle etablere oss i 2.divisjon. Flere av våre motstandere har forsøkt seg i kvalik flere ganger, uten å lykkes. Vi har på veldig kort tid utviklet oss fra å være et godt tredjedivisjonslag til å bli et godt andredivisjonslag. Etter at vi mistet vår «ledestjerne» Maren Snekvik etter vårsesongen, mistet kanskje mange troen på at vi kunne henge med å kjempe om opprykk. Men resten av jentene har fylt hullet etter Maren på imponerende vis, og vi ble et ganske mye bedre lag i løpet av høstsesongen enn hva vi var i vårsesongen. Men selv gode lag behøver marginer for å nå toppen, og vi innrømmer gjerne at vi har hatt marginer med oss i noen av de avgjørende kampene i høst. I tillegg har vi vært heldige og sluppet unna skader og sykdom. Vi har også vært godt matchet av tøffe motstandere som gjorde oss godt forberedt til kvalikkampene. Vi er forholdsvis sikker på at både Tynset og Molde også kunne kommet «levende» gjennom kvalikkamper til 1.divisjon.

I dagene etter avgjørelsen i Narvik så opplever vi at folk er veldig opptatt av kampen mot Mjølner og at vi har rykket opp til 1.divisjon. Det er fabelaktig å se at folk bryr seg, og faktisk setter pris på prestasjonen som jentene har gjort. Hundrevis av meldinger både til spillere og trenere eller til klubbens facebook-side taler sitt tydelige språk om at folk er engasjert. Også fra konkurrenter både i Trøndelag og det ganske land kommer det gratulasjoner fra. Det er likevel på sin plass å nevne en spesiell tilbakemelding som vi både setter pris på og som virkelig viser storhet. På vei hjem fra avgjørende kamp i Narvik fikk vi nemlig denne meldingen fra Mjølner-spiller Trine Håvardsen, «Gratulere så masse med opprykk til 1.divisjon og takk til deres supre supportere som laget liv på Narvik Stadion. Det var morsomt å spille fotballkamp på tross for tap når dere har så flotte supportere som heier og lager stemning». En i og for seg veldig høflig og flott melding som vi uansett setter pris på, men når vi vet at Trine i år gjorde sitt femte forsøk på å kvalifisere seg til 1.divisjon, og mislyktes igjen, så gjør det oss nesten rørt å få en slik melding fra nettopp henne. En stor handling fra helt sikkert en fantastisk jente, tusen takk Trine og lykke til videre. Vi heier på deg neste gang.

Nå starter ganske snart jobben med å forberede klubben og laget på toppfotball. Vi håper og tror at klubben klarer det løftet som skal til. Vi har utrolig mage flinke mennesker både i klubben og rundt laget, sammen skal vi lage et fundament som tar vare på KIL/Hemne-verdiene og som forhåpentligvis gjør oss i stand til å være sportslig godt nok forberedt når sesongen 2017 starter med 1.div-fotball på Hemne Sparebank Arena. Selv om både media og andre allerede har stilt spørsmål om hvor mange og hvilke forsterkninger vi trenger, så er de spillerne vi allerede har de viktigste. Det kommer en dag da vi igjen blir et 2. eller 3.divissjonslag, da skal vi fortsatt ha en plattform med lokale spillere som sørger for å opprettholde et godt damefotballmiljø i klubben.

Til alle som har støttet og fulgt med oss i år, sponsorer, publikum, foresatte og alle andre, takk for støtten! Vi gleder oss til å se dere igjen i 2017.

   

KIL/HEMNE Fotball  -  Ånesøyan  -  7200 KYRKSÆTERØRA  -    post@kilhemne.no   -  Tlf.: 72 45 22 92

 sitemap
Admin