Uavgjort mot Herd i siste test

Treningskamp nummer ti og siste kamp før seriestart ble spilt mot det nyopprykkede (2.divisjon) og ambisiøse laget Herd fra Ålesund. Lagene hadde blitt enige om å møtes «på midten», derfor ble kampen lagt til Frei sitt flotte anlegg utenfor Kristiansund.

(OPPDATERT 4/3/2017 6:51:28 PM)


Det ble som ventet en tøff kamp mot en motstander som var godt organisert og som ga alt i duellene.

I starten av første omgang blir vi presset høyt og ved spesielt en anledning er Herd nær å komme helt gjennom, men dette er også eneste sjanse vi noterer for sunnmøringene i første 45. Selv om Herd får ha mye ball så straffer vi dem ofte med gjenvinning høyt i banen og gode overganger. Vi noterer tre ganger alene med keeper samt et tverrliggerskudd, før vi endelig klarer å score etter ca. 37 minutter av første omgang. Sara drar seg gjennom på høyresiden, og etter at Herds gode keeper har avskjært 2-3 innlegg tidligere i omgangen valgte Sara å avslutte fra litt skrått hold denne gang, og ballen går ved keepers nærmeste stolpe til 1-0. Vi er nær ytterligere et par ganger, men 1-0 står seg til pause.

I andre omgang er det nok en gang Herd som åpner med en offensiv, men uten å skape store sjanser foran vårt mål. Etter ca. 58.minutter kommer Maren alene gjennom på høyresiden og fra hjørnet av 5-meteren setter hun ballen iskaldt i keeperens lengste hjørne. Etter dette skaper vi store muligheter til å øke ledelsen, og spesielt fra vår høyre side kommer vi både til skudd og innlegg, men en god Herd-keeper samt noe ubesluttsomhet i avgjørende øyeblikk gjør at mål nummer tre og fire ikke kommer. I stedet er det Herd som vinner flere dueller rundt vår 16-meter, og ballen ender til slutt til en umarkert Herd-spiller på 16-meter som setter en god og hard markkryper i lengste hjørne utagbart for Karen i vårt mål. Dette gir Herd virkelig blod på tann og de klarer gang etter gang å stresse oss og vinne dueller på vår halvdel. Etter nærmere fem minutter på overtid får de corner. Corneren faller ned omkring straffemerket og etter at vi hadde blokkert flere avslutningsforsøk så lykkes de til slutt med å utligne til 2-2.

For vår del så er det en godkjent kamp, hvor vi i perioder dominerer og skaper masse sjanser, men i tre timinutters perioder klarer Herd å stresse oss slik at vi for enkelt mister ball på egen halvdel. Det er spesielt de ti første minuttene av hver omgang, samt kampens siste ti minutter at Herd er mer aggressive enn oss og blant annet derfor blir vi straffet hardt med to mål mot i kampens siste ti minutter. Det er nå 14 dager til at vi skal debutere i 1.divisjon, og vi føler ikke at vi kunne ha forberedt oss mye bedre. Kanskje kunne vi ha matchet oss mot lag fra høyere nivå, men blant annet to kamper mot gode «Ørn-lag» har vist oss at vi mestrer å spille på et høyere nivå, og de 2-divisjonslagene vi har møtt holder også god 2.div standard. Vi har nå en tropp på 19 spillere som absolutt er klar for spille på et høyere nivå, og som sannsynligvis kommer til vokse med oppgaven utover sesongen. Noen småskader er det i troppen, men kun Mari Smevoll er foreløpig uaktuell til seriestarten mot Fløya. Vi gleder oss!!

Vi takker Herd for en god gjennomkjøring og ønsker de lykke til med sesongen. På mange måter følger de i våre fotspor med å rykke opp til 2.divisjon etter å ha vært veldig nær i flere sesonger. Som oss så vil de også bli å regne med i toppen av sin 2.div-avdeling i 2017.

 

Kampfakta:
Treningskamp kvinner Omarsundet Stadion, Frei
Herd – KIL/Hemne 2-2 (0-1)

Mål:
0-1 37.min Sara (Marielle)
0-2 58.min Maren (Marielle)
1-2 85.min Herd
2-2 95.min Herd

Vårt lag:
 - Karen Oline Sneve
 - Emilie Ringseth, Solfrid V Hofset, Hilde Rosøy, Maren Snekvik
 - Nora H Olsen, Amalie H Bjerksæter, Ina Vårhus
 - Ida M Bjørnbet, Marielle Meyer, Sara H Bjerksæter 

   

KIL/HEMNE Fotball  -  Ånesøyan  -  7200 KYRKSÆTERØRA  -    post@kilhemne.no   -  Tlf.: 72 45 22 92

 sitemap
Admin