Tre herlige poeng mot seriefavorittene

Tålmodigheten ble belønnet i dagens hjemmekamp mot Lyn, og vi kunne nok en gang avgjøre i sluttminuttene på hjemmebane.

(OPPDATERT 5/14/2017 7:44:31 PM)


Etter to klare bortetap var det viktig for oss å forsvare oss godt, luke bort personlige feil og ta sjansene når vi får dem i hjemmekampen mot Lyn. Vi visste at Lyn var et ballsikkert lag, og målet var derfor å ligge lavt i vårt press og la dem få trille ball på egen halvdel, for så å komme hurtig når vi fikk gode brudd.

Første omgang ble veldig som vi hadde forutsett på forhånd. Lyn hadde mye ball uten å skape noen store sjanser. Vi klarte ikke å komme med mange folk de gangene vi hadde mulighet på overganger. Nærmest var vi på de mange frisparkene vi fikk like innpå Lyns banehalvdel. Lyn tok ledelsen etter 32 spilte minutter, litt ut av intet når et skudd fra ca. 20 meter endrer retning. Karen blir litt utspilt når ballen endrer retning og spretter foran henne.

Vi var godt fornøyd med hvordan vi forsvarte oss i første omgang, men var enige om å stå litt høyere i andre og i tillegg skulle vi tørre å stå etter for å gjenvinne høyere i banen. Dette lyktes vi veldig med, Lyn hadde fortsatt mye ball, men vi ble straks farligere når vi vant ballen og slo kontra. Lyn ble tydelig frustrerte og begynte å slå mye langt utover omgangen bak vårt forsvar, men Hilde og Solfrid i vårt midtforsvar hadde stort sett god kontroll på gjennomløpene. Utover omgangen står det å vipper, begge lag skaper halvsjanser. Vår første store sjanse kommer etter ca. 58 minutter når Amalie er en tåspiss unna å nå et innlegg fra venstresiden. Maren og Sara følger opp med gode skudd, vi nærmet oss. Foran eget mål er det stort sett cornere som volder oss mest bry, på en av de klarer Karen heldigvis å få slått ballen unna når den holder på å falle ned i lengste hjørne. I det 72.minutt får vi endelig lønn for strevet. Et langt innkast fra Nora stusses videre fra Marielle til Sara, som med ryggen mot mål drar seg fri fra sin oppasser, og skyter ballen hardt inn i feltet igjen. Ballen havner i føttene på en uheldig Lyn-forsvarer som hardt presset av Marielle setter ballen i eget mål. Mot slutten av kampen er vi dyktig slitne, men fortsetter å ta mulighetene når de byr seg. I det 89.minutt får vi frispark skrått til venstre for Lyn sitt mål, avstand ca. 30 meter. Maren slår hardt inn og ballen ender på hodet til Marielle som sender den i kryss-stanga, ballen kommer så tilbake på tvers foran målet til Lyn og Sara skal bare sette ballen i mål fra en meter da hun blir nedløpt av en Lyn-forsvarer. Dommeren blåser ikke og det blir en kamp mellom Ina og Lyns keeper når ballen triller ut av målsonen, Ina når ballen før keeperen og blir så hektet av keeper. I lys av situasjonen med Sara like før ble det nå enkelt for dommer å peke på straffemerket. Solfrid er som vanlig sikker fra 11.meteren og vi hadde igjen snudd en hjemmekamp i sluttminuttene.

Lyn hadde ballen klart mest, men sjansestatistikken viste uavgjort, så dette var på ingen måte noe ran. Vi lyktes veldig godt med vår kampplan i dag, og viser nok en gang at vi kan henge med de fleste lagene i denne divisjonen. Vi takker Lyn for kampen og håper at 8-timersturen i buss hjem til Oslo gikk riktig bra. Vi takker nok en gang vårt publikum, hele 340 denne gang, vi håper at det var nok underholdning til at alle er tilbake om 14 dager når et nytt Oslo-lag, Øvrevoll Hosle, kommer på besøk. Men først er det 3.div-kamp mot Byåsen3 i morgen kveld kl.1930, møt opp!

Kampfakta:
14.mai kl.1400 Hemne Sparebank Arena, 1.div kvinner
KIL/Hemne – Lyn 2-1 (0-1)

Sjanser: 6-6
Corner 2-6

0-1 31.min Lyn
1-1 72.min Selvmål (Sara)
2-1 90.min Solfrid (straffe)

Gult kort: To til Lyn

Vårt lag: Karen Oline Sneve – Ann Silje Sættem, Solfrid V Hofset, Hilde Rosøy, Ida Bjørnbet – Nora Høyem Olsen (Line H Fossmo fra 75.min), Amalie H Bjerksæter, Ina Vårhus, Maren Snekvik, Sara H Bjerksæter – Marielle Meyer (Malin Hunderi fra 90.min)

Ubenyttet: Alvilde Ulfsnes, Ane Skjølberg, Maren Ormset, Maria Skar, Helene Five


   

KIL/HEMNE Fotball  -  Ånesøyan  -  7200 KYRKSÆTERØRA  -    post@kilhemne.no   -  Tlf.: 72 45 22 92

 sitemap
Admin