Tre viktige bortepoeng

Vi måtte til Bergen for å få vår første og dermed historiske borteseier i 1.divisjon

(OPPDATERT 6/5/2017 3:50:34 PM)


En dagstur til Bergen for å spille en fotballkamp. Den så ikke KIL/Hemne kvinner komme når vi for mindre enn to år siden spilte lokalfotball i trøndersk 3.divisjon. Men vi er ferdige med å klype oss i armen, dette er en realitet nå.

I løpet av de seks første rundene har vi lært mye, veldig mye. Vi har funnet ut at vi kan slå «alle», men også at alle andre kan slå alle, derfor blir dette kalt «tivoliligaen». Vi har oppdaget at det går litt fortere, det smeller litt mer i duellene og dommerne legger lista litt høyere (heldigvis). Lagene har særdeles få «svake punkter», altså er det vanskelig å utnytte spesielle svakheter hos motstanderen. Det er mange jevne kamper, som krever at vi jobber på høygir i nitti minutter hver kamp. Vi har nå gjort unna alle lagene på plass 1-5 på tabellen, men det betyr ikke at det er lettere kamper som kommer fremover. Nå skal vi møte de motstanderne som behøver poengene slik som oss selv, og det blir garantert ikke noe enklere.

Første omgang blir en ganske jevn affære. Åsane presser oss overraskende lavt og vi får i perioder ha mye ball. Vi ligger også selv litt for lavt, og selv om vi er nær å få noen gode brudd inne på Åsanes halvdel så blir det mye nesten både for oss og hjemmelaget i første omgang. Vi får annullert ett mål allerede etter fem minutter når en crosser fra Amalie stusses videre av Marielle til Sara i bakrom. Alene med keeper setter Sara ballen sikkert i mål, men dessverre for oss å vifter assistentdommer for offside. Åsane har sin største og eneste gode mulighet når de kommer løs på vår venstre side, men Karen redder oss denne gang med en flott beinparade. 0-0 til pause og en følelse av at her kunne det gå begge veier.

Andre omgang er ikke mer enn to minutter gammel når vi for første gang denne sesongen scorer først i en kamp. En flott kontring settes i gang ved at Amalie bryter Åsanes tversover-pasning inne på vår egen halvdel. Amalie setter fart fremover og finner Marielle som legger igjen til Maren. Maren spiller gjennom til Marielle som går på gjennombrudd, pasningen snappes av en Åsane-forsvarer men Marielle klarer å stjele den tilbake for så i neste sekund bli løpt over ende av Åsanes midtstopper, klar straffe. Som vanlig sikker fra 11-meter, Solfrid. Uvant for oss å skulle forvare en ledelse denne sesongen, og nå ble det et mye mer offensivt Åsane-lag. Det blir imidlertid mye spill på tvers og vi fikk god tid til å få mange spillere bak ballen. Som oftest endte det ut i ufarlige cornere. Ved et par anledninger er vi imidlertid ute å kjøre. Et innlegg kommer ned på bakre stolpe og en Åsane-spiller får stå helt alene, men på streken har Ida tatt oppstilling og får avklart i siste liten. Etter 79.minutter derimot så er vi i ferd med å notere 1-1 da en Åsanespiller får godt treff fra 10-12 meter, men en helt fantastisk inngripen av Karen redder oss. Karen reagerer lynraskt og får slengt opp høyrearmen og bokset ballen til corner. Men vi hadde også muligheter til å punktere kampen, blant annet når Marielle får gå alene helt fra midtbanen men presset av en Åsane-forsvarer så får hun ikke satt skuddet til side for keeper. Sara har også et godt skudd fra 13-14 meter som reddes av keeper. Men til slutt skulle vi få mål nummer to. Åsanes keeper er uheldig og tar opp igjen en ball hun har lagt ned, dette betyr indirekte frispark for oss fra ca. 15 meter. Marielle og Maren gjør seg klar, og etter en liten berøring fra Marielle så setter Maren ballen iskaldt forbi muren og i lengste hjørne. Da var det allerede passert 90 minutter og vi kunne juble lettet.

Tre meget viktige poeng for oss som gjør at vi har kontakt med lagene foran oss på tabellen og fremdeles ligger trygt plassert over streket. I tillegg får vi stadig påfyll av selvtillit og tro på egne ferdigheter. Strek i regninga var at Emilie slo opp sin strekk igjen og sannsynligvis vil være ute en stund, i tillegg er Line ute i ca. 14 dager etter smellen hun pådro seg i cupkampen mot Byåsen.

Nesten søndag er det Grei fra Oslo som kommer på besøk, vi håper på stort oppmøte nok en gang.

 

Kampfakta:
4juni kl.1300 Myrdal Stadion, Åsane, 1.div kvinner
Åsane - KIL/Hemne 0-2 (0-0)

Tilskuere: 65

Sjanser: 4-4
Corner: 9-1

0-1 47.min Solfrid(straffe)
0-2 90.min MarenS (Marielle)

Vårt lag: Karen Oline Sneve – Ann Silje Sættem, Solfrid V Hofset, Hilde Rosøy, Ane Skjølberg (Emilie Ringset fra 81.min) (Maren Ormset fra 89.min) – Amalie H Bjerksæter (Nora H Olsen fra 70.min), Ida Bjørnbet, Ina Vårhus, Maren Snekvik, Sara H Bjerksæter - Marielle Meyer

Ubenyttet: Malin Hunderi

   

KIL/HEMNE Fotball  -  Ånesøyan  -  7200 KYRKSÆTERØRA  -    post@kilhemne.no   -  Tlf.: 72 45 22 92

 sitemap
Admin