Tap 1-2 mot Nardo i NM
Det ble tap 1-2 mot Nardo i 1. ordinære runde i NM, på Hemne Sparebank Arena, onsdag 13/4. Håkon Aarvaag scoret K/H sitt mål på straffespark.
(OPPDATERT 4/14/2016 7:07:05 AM)

Olav Magnus Stamnestrø

BILDENE :   Hovedbilde: Lagbilde 2016.   Bildene til høyre:  Øverst: Målscorer Håkon Aarvaag.  De to nederste:  Oppvarmingsbilder før kampen.

Det er alltid stas og artig å komme til 1. ordinære runde i NM. Så også denne gang, med hjemmekamp mot 2.div.laget Nardo. Selv om det aldri ble noen cupfest av kampen, så er det en fin pekepinn hvor våre prestasjoner står i forhold til et lag på nivået over.

Vi nærmest ødela kampen for vår del med en for tam start. Personlige feil bakover og to baklengs innen de første 12 minuttene. Da blir det vanskelig å rette opp igjen, mot en såpass bra motstander. Selv om guttene forsøker godt de siste 75 minuttene og presterer bra, ender det med tap 1-2, uten at vi aldri klarer å true Nardo ordentlig.

Nardo kom lett fram på vår høyreside det første kvarteret, samt at vi ikke flyttet føttene fort nok og kommuniserte for dårlig, defensivt. Nardo fikk også boltre seg i mellomrommet mellom vår midtbane og forsvar. 0-1 kom etter at vi solgte oss i en duell på høyresiden, innlegg fra dødlinja og ballen ble nærmest tået imål fra 6-7 meter ved førstestolpen. 0-2 kommer etter at vi tar oss for god tid og mister ballen lett på vår høyreside. Innlegget heades imål fra 6-7 meter ved førstestolpen. Altså to forholdsvis like baklengsmål i startfasen av kampen. Vi klarer å samle oss, begynner å flytte føttene mere og opptrer langt mer samlet i det defensive presset resten av omgangen. Den viktige 1-2-reduseringen kommer også etter ca halvtimen. Håkon Aaarvaag drar seg forbi bakerste Nardo-forsvarer skrått ut til høyre, og legges i bakken. Her kan det nok diskuteres både om fellingen var innenfor 16-meteren og om det skulle vært rødt kort, men det lar vi ligge. Håkon Aarvaag scorer selv på straffesparket, dermed 1-2 og ny spenning i kampen. Det siste kvarteret av omgangen forløper uten noen store sjanser til noen av lagene.

I 2.omgang ligger vi stort sett kompakte og godt defensivt, og slipper Nardo til få målsjanser, selv om de kanskje får ha ballen og styre litt for mye. Vi kommer heller ikke til mye farligheter framover i banen, men spenning og en mulighet er det alltids på 1-2. Vi får Petter Sødahl utvist vel 10 minutter før slutt (etter vel to minutter på banen!!!). Dette ødelgger nok noe for en eventuell sluttspurt fra vår side. Vi kommer til to halvsjanser på slutten, men seieren til Nardo er i realiteten aldri truet. Vi gratulerer Nardo med seieren og ønsker de lykke til videre både i cupen og sesongen forøvrig.

Dermed er årets cupsesong over for vår del, og allerede lørdag (om tre dager) har vi en meget viktig seriekamp hjemme mot NTNUI. Nå er det meget viktig at vi både klargjør hodene og føttene til den kampen.

PS! Vi mistet angriperne Martin Solem (i oppvarmingen 10 min før kampstart) og Hallvard K. Løseth (strekk i ryggen etter kvarteret), i startfasen av kampen.  

KAMPFAKTA 1.runde NM herrer :

KIL/Hemne - Nardo   1 - 2   (1-2)

Hemne Sparebank Arena, onsdag 13/4-2016, kl. 18:00.

  #   5.min     0-1   NARDO

  #   12.min   0-2   NARDO

  #   29.min   1-2   Håkon Aarvaag  (straffespark)

Målsjanser :     2   -   5

Cornere :     1   -   9

Rødt kort :   Petter Sødahl, K/H  (79.min)

Gult kort :   Brynjar V. Snekvik, K/H  +  ett til Nardo.

LAGET :   JørgenEnoksen - GardKillingberg, JonasMeyerNilssen, AndersSolem, MortenOhren - BrynjarVSnekvik, ØrjanValstrand (LarsKWingan fra 76.min), MatsHenriksen (PetterSødahl fra 76.min) - PålFSimonsen, HallvardKLøseth (MartinBFjeldvær fra 19.min), HåkonAarvaag.   Ubenyttet :  AsbjørnØSolheim, ErlendSFagerhaug, BjørnarSolberg.

Neste MSA 3.div.kamp hjemme mot NTNUI, lørdag 16/4 kl 16:00.

Neste MSB 4.div.kamp hjemme mot Frøya, søndag 17/4 kl 15:00.

   

KIL/HEMNE Fotball  -  Ånesøyan  -  7200 KYRKSÆTERØRA  -    post@kilhemne.no   -  Tlf.: 72 45 22 92

 sitemap
Admin