Endelig

I fjerde forsøk ble det endelig poeng på J16, og samtidig revansje for cuptapet mot Flatås.

(OPPDATERT 5/21/2012 10:08:08 PM)

Per Erik Bjerksæter

Vi har hatt noen gode treningsøkter med godt oppmøte den siste tiden. På disse treningene har vi trent på aggressivitet, og bli bedre i duellspillet.  Dette skulle vi ta med oss inn i kampen, i den forstand at vi skulle vinne «alle» duellene.

Det åpnet veldig bra, og vi satte Flatås under et enormt trykk helt fra starten av. Om vi tapte en duell, så vant vi hele tiden de tre neste. Dette fremprovoserte feil hos Flatås, og vi fikk mange gode overganger.

Allerede etter 30 sekunder ruller vi opp fra Kristin på venstre, som crosser en gjennombruddspasning til Anna, som skyter like utenfor. Vi hadde satt tonen. Men selv om vi presset kraftig, så ble det mye nesten de første 15 minuttene, noe som blant annet Flatås gode og aggressive keeper skal ha æren for. Etter 20 minutter, tar Marianne, omskolert til høyreback, ansvar og fosser nedover høyresiden. Hun slår et flott innlegg som keeperen til Flatås får en hånd på, og som Amalie fanger opp og setter i mål, endelig tok vi ledelsen.

Vi fortsetter å presse også etter dette, derfor var det en skikkelig nedtur når Flatås klarer å score på sin aller første målsjanse, og utligner til 1-1 etter 28 minutter. Men denne gang slår vi tilbake umiddelbart, en corner fra Solfrid slås direkte på hodet til Sara, som header den inn ved første stolpe. Vi styrer også resten av omgangen, skaper flere målsjanser, men nok en gang var det Flatås som skulle sjokkere oss ved å utligne. På sin sjanse nummer 2, etter ca 39 minutter, får de lagt ballen ut fra dødlinjen til en spiller som kommer og dundrer ballen inn bak Mari. Men enda en gang klarer vi å slå tilbake umiddelbart. En lang ball fra Solfrid i bakrom mot Lovise, som vender bort siste hinder fra Flatås og setter ballen iskaldt til side for keeper. Da var det gått 41 minutter, og vi kunne veldig fortjent gå til pause med ledelse.

I andre omgang satser Flatås mer fremover, og vi mister innledningsvis litt av gutsen vi hadde i første omgang. Men likevel har vi god kontroll bakover. I første halvdel av andre omgang skaper ingen av lagene spesielt med sjanser. Sakte men sikkert klarer vi igjen å ta over initiativet, og etter hvert begynner vi å skape sjanser også. Både Lovise, Marianne, Amalie og Pauline har store målsjanser, men det går 28 minutter før vi klarer å trygge ledelsen. Amalie får et gjennomspill, men kommer litt for nær keeper som får forstyrret henne, men ikke mer enn at Amalie får et nytt forsøk, hvor hun løfter ballen over keeper og i tverrliggeren, på den påfølgende returen gir Amalie og Lovise 110% når de kaster seg inn i duellen med keeper og en Flatåsforsvarer, og til slutt får Amalie satt ballen i det tomme målet. Et skikkelig krigermål hvor fire spillere ligger spredt i feltet etterpå, men heldigvis ingen alvorlige skader. Nå var vi skikkelig i støtet, og etter 34 minutter tråkler Kristin seg inn fra venstre, men i det hun skal til å slå innlegg blir hun felt bakfra, og dommeren dømmer straffe til oss. Straffen setter Solfrid sikkert i mål, høyt til venstre for keeper. Selv etter dette har vi ett par kjempesjanser, først ved Lovise som er alene med keeper, skyter like utenfor, men kolliderer dessverre med keeperen samtidig og skader seg i leggen. Helt på slutten er Sara gjennom, og fra skrått hold lobber hun over keeper, men dessverre like til side for mål.

Men, vi vinner 5-2. Vi skaper et tosifret antall klare målsjanser, og spiller spesielt i første omgang ganske god fotball. Jentene viser stor vinnervilje i dag, og spesielt viser vi god moral når vi får mål mot oss.

 

Plusser:

Stor vinnervilje, og krigerinstinkt.

Skaper masse målsjanser og scorer 5 mål.

Vi slipper motstanderen til få sjanser.

 

Negativt:

Vi sipper inn to mål, der vi burde fått ryddet unna ballen.

Terningkast: 5

   

KIL/HEMNE Fotball  -  Ånesøyan  -  7200 KYRKSÆTERØRA  -    post@kilhemne.no   -  Tlf.: 72 45 22 92

 sitemap
Admin