Viktig seier for J16

Etter å ha spilt en god kamp mot Byåsen, men bare fått ett poeng var det en nedtur for J16 å tape 2-1 borte for Astor etter nok en god kamp. Men mot Ranheim hadde vi endelig marginene med oss igjen.

(OPPDATERT 6/16/2012 9:43:22 AM)

Per Erik Bjerksæter

Selv om Astor er et bra lag, var vi det førende laget i store deler av kampen. Vi skapte til dels svært store sjanser, men som ofte tidligere denne sesongen hadde vi store problemer med å sette ballen i mål. På overtid i første omgang får vi den første kalddusjen da Astor scorer på et innøvd cornertrekk. Og når de satte 2-0 tidlig i andre omgang så ble dette vanskelig for oss. Jentene skal ha honnør for at de aldri gir seg, og i denne kampen trykket vi på og kjempet for redusering nesten kampen ut. Men det var først etter at noe av piffen var gått ut at vi klarte å score. Amalie tok saken i egne føtter, og driblet det som var av Astor-forsvarere, og satte til slutt ballen rolig til side for keeper. Dette ga oss ny blod på tann, men det var dessverre for seint og kampen endte med et ufortjent 1-2 tap.

Ranheim stilte noe svekket til kampen mot oss, men det var likevel Trondheims-jentene som tok tak i kampen fra start av. Men allerede etter 7-8 minutter hadde vi forstått at dette ikke ville gå av seg selv, og at vi måtte begynne å vinne dueller om det skulle bli poeng. Vi tok etter hvert over kommandoen i kampen, og presset Ranheim bakover. Etter ca 15 minutter klarer Amalie å tråkle seg gjennom Ranheims midtforsvar og setter sikkert 1-0. Bare 5 minutter seinere får vi corner, og etter en del frem og tilbake innenfor Ranheims 16-meter setter Marianne ballen i mål borte ved stolperota. Resten av omgangen presterer vi det beste vi har gjort denne sesongen. Vi ruller over motstanderen og skaper sjanse etter sjanse etter til dels meget godt spill. Og, denne gang skaper vi ikke bare sjanser, vi setter mange av dem også. 3-0 ved Amalie, på et praktangrep som begynner med kombinasjoner på høyresiden mellom Anna og Sara, og hvor Amalie får den enkle jobben med å sette den i mål. ¤-0 kommer etter at vi ruller opp mot venstre på «håndballvis» og Kristin får ballen på hjørnet av femmeteren, og knaller den inn ved motsatt stolpe, vakkert angrep og mål. 5-0 kommer ved at Marianne bestemmer seg for å vinne ballen, løpe fra Ranheimsforsvaret, for så å være helt avslappet når hun triller ballen forbi Ranheims keeper. Da hadde vi scoret 5 mål på 20 minutter, og det kunne se ut til å bli en kalasseier.  Men andre omgangen ble ikke som vi kanskje hadde forventet oss. Ranheim ble mye mer med i kampen, og det ble til tider en stillingskrig på midtbanen, uten at noen av lagene skapte særlig med sjanser. Ranheim fikk sin redusering på et langskudd, slik at resultatet ble 5-1. Uansett skal vi være fornøyd med gjennomføringen av kampen, og spesielt at motstanderen i løpet av hele kampen ikke produserer en eneste åpen målsjanse mot oss.

I og med seieren er det nå helt opp til oss selv om vi berger plassen i 1.divisjon eller ikke. Seier i en av kampene mot Malvik eller Strindheim holder garantert. At vi er gode nok er det ingen tvil om, vi har tapt med kun ett mål mot alle de 3 toppplagene, og har potensiale til å kjemoe i toppen når vi  er på vårt beste.

Oppsummert Astorkampen (1-2)

Plusser:
Vi produserer mange store målsjanser
Vi gir aldri opp

Minuser:
Vi scorer ikke på opplagte målsjanser

Terningkast: 3+


Oppsummert Ranheimkampen (5-1)

Plusser:
Skaper mange sjanser, og er i tillegg effektive i 1.omgang
Mye flotte kombinasjoner
Vedldig godt og trygt forsvarsspill

Minuser:
Vi blir mye dårligere i andre omgang fremover på banen.

Terningkast: 5-

   

KIL/HEMNE Fotball  -  Ånesøyan  -  7200 KYRKSÆTERØRA  -    post@kilhemne.no   -  Tlf.: 72 45 22 92

 sitemap
Admin