Tap i kvartfinalen for J16
Det ble som ventet tøff motstand for vårt J16-lag i kvartfinalen i Dana Cup. Men jentene ga seg ikke uten kamp.
(OPPDATERT 7/30/2012 10:02:18 AM)

Per Erik Bjerksæter
En stor delegasjon fra Hemne har tatt inn på Motel Nordsjøen i Hirtshals. Her er det flotte fasiliteter og et flott sted å ha base for både voksne og ungdommer.

Fredag:
J16 spilte kvartfinale mot Arna-Bjørnar. Våre motstandere hadde en målforskjell på 24-0 før de skulle møte oss. I tillegg visste vi at de var i finalen i 15-årsklassen i fjor, og fortsatt henger med i NM J16, derfor var det ganske opplagt at dette ble en veldig vanskelig oppgave for oss. Målet var uansett at vi skulle gi dem en god match, samt av skulle sørge for å sprenge nullen deres. Vi innfridde begge målene. Arna-Bjørnar var et veldig spillende lag. Spillerne var flinke til å bevege seg og slo gode pasninger, og vi ble derfor presst langt tilbake på banen. Men vi var flinke til å holde laget vårt samlet, og bergenserne slet med å finne åpninger. vi klarte å holde nullen helt til 23 minutter av omgangen da de satte ballen i mål etter litt klabb og babb inne foran vårt mål. Rett etterpå fikk Anna en kjempesjanse til å utligne, men skuddet ble litt for løst, og ble reddet av keeper. Andre omgang ble ganske lik den første. 2-0 til Arna-Bjørnar kom når det var igjen 8 minutter av kampen, nok en gang etter flere dueller inne i vår 16-meter. Det tok imidlertid ikke mer enn to minutter før vi slo tilbake. Sara tok ballen på venstresiden ca ved midtbanestreket, løp fra hele forsvaret til Arna-Bjørnar og satte sikkert inn reduseringen til 2-1. Nå øynet vi nok en gang håp for straffesparkkonkurranse, men vi klarte ikke å skaåe det helt store de siste 5 minuttene av kampen, og vi var dermed slått ut av årets Dana Cup. En kjempeinnsats nok en gang, og vi hadde gitt Arna -Bjørnar en match vi kan være stolte av. Dana cup totalt sett har vært en skikkelig sportslig opptur for jentene, som har vist stort sportslig potensiale og en fantastisk lagånd. Dette lover veldig bra foran høstsesongen i 1.divisjon.


Torsdag:
G16 spilte 32-delsfinale mot Utleira i B-sluttspillet tidlig i dag. De åpnet kampen glimrende og ledet 2-0 til pause. I andre omgang kom Trondhjemmerne bedre med, og 5 minutter før slutt utlignet de til 2-2. Det ble ingen flere mål, og kampen måtte avgjøres på straffespark.

J16 spilte 16-delsfinale mot Steinkjer, et slags lokaloppgjør. Våre jenter sjokkerte Steinkjer med å ta ledelsen allerede etter 22 sekunder ved Kristin Hansen etter et nydelig angrep. Amalie trygget ledelsen med et langskudd etter ca 20 minutter. I andre omgang hadde jentene full kontroll. Og ca 10 minutter før slutt satte ama.lie spikeren i kista med 3-0. En  meget god kamp av jentene.

G16 spilte kl 1630 16-deslsfinale mot Edet fra Sverige. Her ble det også masse dramatikk. Våre gutter lå lenge under 2-1, men fikk sin fortjente utligning. Det ble ingen flere mål her heller, og ny straffesparkkonkurranse måtte til. Desverre hadde vi ikke hellet med oss denne gangen, og måte tåle å ryke ut fra Dana Cup for denne gang.

J16 spilte 16-delsfinale mot Stryn. Dette ble en veldig tøff kamp, mot et meget bra Strynlag. Jentene fra Sogn åpnet i et forrykende tempo, og vi hadde mer enn nok med å henge med i svingene. Vi forsvarte oss imidlertid godt, og de farligste mulighetene til Stryn kom på cornere. Stryn var det beste laget før pause, men vi klarte sakte men sikkert å komme oss inn i kampen, og justere spillet vårt opp til et tempo vi ikke er vant med. Andre omgang åpnet jevnere, men nå var det vi som var det førende laget. Det ble mange tøffe dueller og de store sjansene kom ikke, før ca 10 minutter før slutt da Solfrid kom alene gjennom, men desverre reddet Strynkeeperen skuddet. Stryn hadde også en stor sjanse mot slutten, men begge lags forsvar gjorde gode kamper, og kampen endte derfor 0-0. Dermed Straffesparkkonkurranse. Denne ble utrolig spennende, men vi lå litt foran hele tiden. Når begge lag hadde skutt 5 straffer, var stillingen 2-2, og straffe nr 6 måtte tas. Denne brente Stryn, og Kristin fikk dermed sjansen til å avgjøre. Hun var iskald, og satte ballen ned til venstre for Stryns keeper. Totalt sett en fantastisk innsats av jentene, mot en meget god motstander. Aldri har undertegnede sett at alle jentene hadde prestert opp mot sitt makspotensiale i en og samme kamp.

Onsdag:
G16 tapte sin siste innledende kamp i dag mot Skedsmo, og skal nå ut i B-sluttspill torsdag.

Jentene vant sin kamp mot Hei med 2-0, og er dermed klare for A-sluttspillet torsdag. Sannsynlig motstander er Steinkjer.


Tirsdag:
Det ble en begivenhetsrik første dag, et fantastisk vær, der vi leste av 27 grader gjorde at mange henmværinger skiftet farge denne dagen. Sportslig gikk det litt begge veier, men det ser ikke ut til å virke inn på humøret til noen.

Begge lag spilte sin første kamp i dag tidlig klokken 0830. Det ble en litt tung start for begge lag. G16 fikk en dårlig start og kom tidlig under 0-1 mot Staal Jørpeland. Selv om det var ganske jevnt i banespillet var Staal et strå hvassere foran begge mål, og det endte til slutt 0-4.

Jentene møtte også et lag fra Rogaland, nemlig Moi. I denne kampen tok våre jenter føringen fra første spark, og skapte en masse sjanser, og etter ca halvspilt første omgang fikk vi også ballen i mål, men desverre annulert for hårfin offside. Det var derfor veldig mot spillets gang at Moi like etterpå scoret på sin eneste sjanse i første omgang og ledet dermed 1-0 til pause. Vi  fortsatte å styre kampen i andre omgang, og etter ca halvspilt omgang fikk vi frispark like utenfor 16 meter, denne satte Sara i mål nede til høyre for keeper. Men i stedet for å avgjøre kampen, som vi nå trodde vi kunne klare, var det Moi som scoret på sin andre store sjanse i kampen. Og når vi satset alt på utligning i sluttminuttene klarte Moi å score sitt tredje for dagen. Dermed 1-3, og et veldig surt tap for jentene.

I sin andre kamp skulle J16 møte Øjersjø fra Gøteborg. På forhånd en kamp vi fryktet ut fra tidligere meritter til dette laget og at de vant sin første kamp 3-0. Kampen åpnet også på verst tenkelig måte for oss, med scoring til de svenske jentene allerede etter 2 minutter. Men vi så raskt at Øjersjø spilte på en måte som passet oss veldig bra, og det dummeste de kunne gjøre var å gi våre raske spisser så mye bakrom som de gjorde. Solfrid utnyttet dette først, og utlignet til 1-1 allerede etter 5 minutter. Etter 15 minutter kombinerer vi bra på venstresiden før Lovise  trekker seg inn i banen og avslutter med et skudd som sitter oppe i venstre kryss.  I andre omgang fortsatte vi med raske overganger, og etter ca 8 minutter løp Amalie gjennom hele forsvaret til svenskene og økte til 3-1. Øjersjø reduserte på et frispark 7 minutter før slutt, men var egentlig aldri i nærheten av å utligne. Dette betyr at jentene fremdeles er med i kampen om A-sluttspillplass, og kan avgjøre dette selv i siste kamp mot Hei onsdag.

Guttene møtte Saint Médard en Jalles FC fra Frankrike i sin andre kamp tirsdag kveld. Dette ble en veldig tøff kamp i dobbel forstand. Kampen åpnet i et voldsomt tempo, og våre gutter hang imponerende godt med de første 15 minuttene. Franskmennene fikk en noe heldig 1-0 scoring etter ca 8 minutter. Men våre gutter fortsatte den knallharde jobbingen og fikk nesten lønn for strevet etter 15 minutter. Aleksander satset alt på en ball inne i 16-meterfeltet var først på ballen og ble revet ned av keeper, dermed straffe.  Dessverre satte vi denne over mål, og fikk ikke den utligningen som kanskje kunne gitt en annerledes kamp. Nå tok det franske laget mer over styringen og scoret to mål til før pause.  Andre omgang ble svakere fra vår side og dette gikk naturlig nok litt ut over humøret. Franskmennene fikk ganske enkelt score ytterligere 3 mål, og vi fikk vårt trøstemål i kampens sluttsekunder ved Kasper Sagli.
 


Det var etter hvert noen tøffe dueller i kampen, og vi fikk merke at vi møtte spillere med sydlandsk blod når det hardnet til mot slutten. Enden på visa var at en av de franske spillerne fikk rødt kort etter kampslutt, etter å ha sparket en av våre spillere på vei av banen.

Etter kampene var det fellesinntak av Pizza for både store og små, og alle de over 100 hemnværingene storkoste seg. Noen av de yngre tok også turen til stranden like nedenfor motellet, mens de noe eldre fikk gleden av å være med på klubbmesterskap i mandelspytting. Overlegen vinner her ble Hermann, med sine 12,01 cm, imponerende.
   

KIL/HEMNE Fotball  -  Ånesøyan  -  7200 KYRKSÆTERØRA  -    post@kilhemne.no   -  Tlf.: 72 45 22 92

 sitemap
Admin