VM-kvalik for Vegard Forren
Vegard Forrens knallsesong i Molde har ført han rett inn i troppen til VM-kvalifiseringskampene mot Island og Slovenia. Men Vegard er ikke enslig henværing om å prestere på høyt nivå på fotballbanen.
(OPPDATERT 9/6/2012 10:04:54 PM)

Per Erik Bjerksæter

Vegard har hatt sin beste sesong noensinne så langt i år. Han skal ha en stor del av æren for at Molde henger med både i serie og cup, og ikke minst at klubben er kvalifisert for gruppespillet i Europa League. Nå får Vegard belønningen i form av en plass i landslagstroppen til VM-kvalifiseringen. Vegard har to landskamper tidligere, men dette var privatlandskamper, hvor blant annet ikke utenlandsproffene var aktuelle. Nå er han blant de utvalgte i en tropp hvor spillerprofiler som Morten Gamst Pedersen, Erik Huseklepp og Christian Grindheim ikke er gode nok. Vi gratulerer Vegard med uttaket og ønsker han lykke til med kampene.

Også flere ex KIL/Hemne-spillere presterer bra om dagen. Vegards lagkamerat i Molde Magnus Stamnestrø har også hatt et gjennombrudd denne sesongen, og er en av de unge spillerne Solskjær ser ut til å satse på fremover. Høydepunktet så langt er vel hjemmekampen mot Sogndal hvor Magnus helt fortjent ble kåret til banens beste spiller. Faktisk er det mulighet for at det kan være tre hemnværinger på banen når cupfinalen spilles på Ullevål i november, etter som Pål Andre Helland og Hødd også spiller semifinale. Pål Andre imponerte stort i kvartfinalen borte mot Haugesund, hvor han scoret begge målene for Hødd. Målene var perler fra den følsomme venstrefoten til gutten fra Tørrstuveien.

En annen hemnværing i Molde er Ørjan Valstrand. Ørjan har nettopp spilt U18-landskamper mot Skottland, og der imponerte han såpass at han nå er uttatt til nye kamper mot Danmark og Sverige.

Også Asgeir Snekvik og Kim Brandzæg opplever karrierehøydepunkt denne høsten. Begge to er blitt hentet fra 2-divisjonsspill med Byåsen til Adeccoligaspill for henholdsvis Ullensaker/Kisa og Strømmen.

Når vi til slutt minner om at Maren Snekvik fortsatt presterer på høyt nivå for Kattem i toppserien. At Ardian Gashi kjemper i toppen i Allsvenskan, og er kvalifisert for Europa League med Helsingborg. Så skjønner vi at KIL/Hemne fremdeles kan betraktes som en storprodusent av talenter til norsk toppfotball. Da venter vi med spenning på hvem som blir neste...

   

KIL/HEMNE Fotball  -  Ånesøyan  -  7200 KYRKSÆTERØRA  -    post@kilhemne.no   -  Tlf.: 72 45 22 92

 sitemap
Admin