Gullguttene
Først får vi to seriemestere i tippeligaen. 14 dager seinere er tredje hemnværing i aksjon og blir cupmester i fotball. I tillegg tildeles Vegard Forren gullballen for 2012.
(OPPDATERT 11/25/2012 7:13:33 PM)

Per Erik Bjerksæter


Fotballbygdas "utsendte gutter" slutter aldri å imponere. I dag kronet Pål Andre Helland en fantastisk sesong, med cupgull for Hødd. I en tett og spennende kamp mot Tromsø ble det hele avgjort på straffesparkkonkurranse. I begivenhetenes sentrum, slik han var det både i kvartfinalen og semifinalen, var også i dag Pål Andre. Spesielt i første omgang gjorde han livet surt for Tromsøs venstreback, og var involvert i det meste Hødd skapte. I tillegg var han utplukket til å ta straffespark, som han med største selvfølgelighet satte i mål.

I tillegg til Pål Andres cupgull, mottok Vegard Forren i dag kanskje den største utmerkelsen en norsk fotballspiller kan få, nemlig gullballen (bilde til høyre). Fra Fotball.no "sakser" vi:

Vegard Forren er vinneren av Gullballen 2012. Søndag kveld mottok han prisen på NISO-utdelingen i Oslo.

- Takk til lagkameratene. Uten dem hadde det ikke vært mulig å vinne denne prisen. Fotball er et lagspill, sier Vegard Forren.

Juryens begrunnelse var følgende:

"Gullballen går til den personen som har stått bak den beste prestasjonen i norsk fotball i 2012. Den inkluderer kvinnelige og mannlige utøvere i utlandet.

Om vinneren:

Personen hedres med respekt for sine prestasjoner såvel i klubblaget som på landslag.
Spilleren holder et høyt internasjonalt nivå og har vært en frontfigur for sitt lag.
Spilleren har en utsøkt pasningsfot, har stor spilleforståelse og er ekstremt god i duellspillet.

GULLBALLEN 2012 GÅR TIL

VEGARD FORREN, Molde FK"

Alt dette skjer altså kun 14 dager etter at Molde med Vegard Forren og Magnus Stamnestrø sikret seriegullet hjemme mot Hønefoss.

De er alle tre en del av gode lag. Men de er ikke bare det, de er også ledestjerner og noen av de viktigste bidragsyterne på lagene sine. Vegard har i høst også fått sitt gjennombrudd på det norske A-landslaget, og er kanskje på vei til å få den store fotballdrømmen oppfylt, nemlig å blir profesjonell fotballspiller i en stor internasjonal liga. Magnus har debutert på det "nye" norske U-21 landslaget, og har til og med vært kaptein og scoret mål i kamper for dette laget. Pål Andre har scoret mange mål for Hødd i år, bidratt sterkt til at de beholdt plassen i Adecco, og ikke minst var han sterkt delaktig i å føre laget til en cupfinale.

Pål, Vegard og Magnus dere gjør hele Hemne stolte, og bidrar garantert til å inspirere yngre gutter og jenter fra "fotballbygda" til å øve enda mer, og kanskje en dag kommer det nye spillere som kan ta opp arven etter dere.

KIL/Hemne gratulerer alle tre og deres familier med en fantastisk sesong, og alle triumfene. Vi håper dere fortsetter i samme trend om det skulle bli i  Molde, Trondheim, Bergen eller England.  VI ER STOLTE AV DERE. Hilsen KIL/Hemne-familien.
   

KIL/HEMNE Fotball  -  Ånesøyan  -  7200 KYRKSÆTERØRA  -    post@kilhemne.no   -  Tlf.: 72 45 22 92

 sitemap
Admin