Tap, men "godkjent" i siste vårkamp
Vårsesongens siste hjemmekamp ble som forventet en tett og hard batalje. Vi skapte mest foran mål, men måtte likevel se at Molde fikk med seg poengene.
(OPPDATERT 6/19/2016 12:54:06 PM)


Vi var forberedt på en tett kamp mot Molde som så langt hadde gjort en god vårsesong. Tre poeng skilte i vår favør før kampen, så dette var i grunnen en såkalt «sekspoengskamp».

Vi la oss bevisst lavt i starten for å finne litt mer ut av vår motstander. Molde viste seg som et spillende lag, men som også kunne variere med langballer i bakrom mot sine kantspillere. Åpningsminuttene er jevne, men Molde får lov å ha ballen mest. Vi skaper ett par gode sjanser hvor vi er nesten alene med keeper, men er ikke kalde nok i avslutningene og skuddene går enten rett på keeper eller utenfor mål. Etter 18 minutter slår Molde inn fra sin høyreside, innlegget heades fra 14-15 meter og inn mot vårt mål, og dessverre er Hanne uheldig og ballen glipper mellom hendene hennes og over mållinjen. Dette var naturlig nok en kalddusj for oss, da vi hadde hatt full kontroll foran vårt eget mål frem til dette. Etter scoringen tar vi over banespillet. Vi presser gjestene til å gjøre feil gang på gang, og får mange gunstige brudd og overganger inne på Moldes halvdel. Vi skaper også mange halvsjanser foran modes mål, men betegnende for denne kampen er at vi ikke er kalde nok i avslutningene. Nærmest utligning er vi på to frispark fra Ina, og i det ene tilfelle er det så vidt Moldes keeper klarer å bokse ballen via tverrligger og til corner. Molde hadde absolutt størst grunn til å være fornøyd med resultatet etter kampens første 45 minutter. For egen del var kamputviklingen positiv, og burde legge et godt grunnlag for andre omgang.

Trenere og spillere var enige i pausepraten om at dette var fullt mulig å snu. Andreomgangen startet likevel litt roligere, og Molde hadde naturlig nok gjort noen grep for å unngå samme kampbilde som i første omgang. Etter hvert klarer vi å tilrive oss et overtak igjen, men vi var litt mer ruskete, og Molde ble farligere på sine kontra i denne omgangen. Etter 63 minutter gjør vi en pasningsfeil i vårt midtbaneledd, som vi blir hardt straffet for. En Moldespiller snapper ballen og fra skrå vinkel setter hun ballen i det lengste hjørne, og dermed 0-2. De siste 25 minuttene jager vi en redusering, og skaper igjen mye foran Moldes mål. Men vi sliter nok en gang med at avslutningene er for dårlige, og det meste blir derfor enkelt for Moldes keeper. Molde er også nær å punktere kampen ved et par anledninger.

Når man ser bort fra resultatet så har vi ingen grunn til å henge med hode etter denne kampen. Vi møter et godt lag, men vi dominerer likevel i banespillet i to tredeler av kampen. Effektiviteten vi har sett i noen kamper tidligere var borte i dag, og det må vi jobbe med frem mot høsten.

Tross tap 0-2 i denne viktige toppkampen så ligger vi langt foran skjema etter vårsesongen. Vi kan konkludere med at vi er et av topplagene før høstsesongen starter med hjemmekamp mot Sunndal 10.august. I samtlige kamper i vårsesongen har vi skapt flere sjanser enn motstanderen, og selv om marginene har gått mot oss i noen kamper, har de vært med oss i andre kamper. Kanskje bør vi begynne å stole på at resultat og tabell ikke lyver, vi er faktisk god nok til å kjempe om kvalikplass til 1.divisjon 2017.

Kampfakta:
17.juni kl.2045,  2.div kvinner Hemne Sparebank Arena
KIL/Hemne - Molde 0-2 (0-1)
Tilskuere: ca 200

Mål:
0-1 18.min  
0-2 63.min

Sjanser: 8-4
Corner: 6-6

Lag: Hanne Hagen Berg - Maren Ormset, Hilde Rosøy, Emilie Ringseth, Anniken Hagen Berg (Anna Volden Snekvik 81.min) - Solfrid Vaagan Hofset, Amalie Hoftun Bjerksæter, Ina Vårhus, Sara Hoftun Bjerksæter - Marielle Meyer, Lovise Berg (Alvilde Ulfsnes 67.min) 
   

KIL/HEMNE Fotball  -  Ånesøyan  -  7200 KYRKSÆTERØRA  -    post@kilhemne.no   -  Tlf.: 72 45 22 92

 sitemap
Admin