Damelaget vant toppkampen mot Tynset

I sekstifem minutter så var bortekampen mot Tynset et nervedrama, men så scoret vi tre mål på ti minutter og tok en særdeles viktig trepoenger på bortebane.

(OPPDATERT 9/4/2016 1:55:50 PM)


Etter å ha innledet høsten med fire strake seire så var det «eksamen» for damene når de lørdag skulle ta turen til Tynset. En lang busstur med mange supportere gikk veldig greit, i tillegg bidro osteloff fra vår sponsor Lunds Bakeri til at oppladningen var nærmest optimal. Utgangspunktet var ganske greit, en typisk sekspoengskamp, hvor avstanden mellom lagene ville øke fra fem til åtte poeng med seier til oss. Høstens første bortekamp og sesongens eneste gresskamp gjorde at spenningen (og usikkerheten) var til stede før kampen. Likevel, det var i utgangspunktet Tynset som hadde det største presset på seg og «måtte» vinne.

Når kampen blåste i gang, kjente vi likevel at nervene og «høye skuldre» også hadde nådd våre spillere (og trenere). Om det var den store og våte (men flotte) gressbanen som gjorde det er vi usikker på, men vi startet hvertfall veldig usikkert. Vi spilte helst ballen fra oss så fort som mulig og helst så langt som mulig. Dette førte til at våre spisser jaget noen håpløse baller og vi fikk mye strekk i laget. Vi ble fort slitne av all løpingen, og Tynset vant det meste av dueller innledningsvis. Tynset er også veldig nær å score når et langt fremspill blir stusset videre og i stolpen etter ca et kvarter. Etter hvert får vi litt mer ro i rekkene og klarer å ligge mer samlet med laget vårt. Vi skaper også noen halvsjanser på to cornere og et innlegg. Tynset har noen skuddforsøk i første omgang men heller ikke de skaper de helt store mulighetene. Vi må uansett være fornøyd med 0-0 til pause i en omgang Tynset var hakket bedre enn oss.

I pausen var vi enige om at vi måtte tørre mer med ballen i andre omgang, samtidig måtte vi passe oss for ikke å bli for tett i markeringsspillet slik at vi ble vendt bort av ballsikre Tynsetjenter. Det første kvarteret i omgangen ble likevel den delen av kampen som Tynset dominerte mest. Vi hadde ved flere anledninger problemer med å komme oss ut av eget forsvar og vanskelig for å etablere eget spill. Ved to anledninger levde vi veldig farlig når innlegg fra Tynsets venstre side passerte gjennom hele vårt forsvar. Men vi red den verste stormen av, og gjorde noen taktiske grep som gjorde at vi begynte å vinne dueller lenger opp i banen. Vi klarte i større grad å stresse tynsetforsvaret og etter 67.minutter sitter den første ballen bak Tynsetkeeperen. Et oppspill fra Maren stusses videre av Solfrid til Marielle i bakrom. Marielle kommer seg løs fra sin oppasser og setter sikkert 1-0 alene med keeper. Bare to minutter seinere er vår toppscorer i aksjon igjen. Nå vinner hun en duell på ca 25 meter, dribler av et par Tynsetforsvarere og avanserer til ca 16-meteren før hun igjen er nådeløs når hun setter ballen nede ved stolperota. Dette var nok en kalddusj for Tynsetspillerne, men de er likevel nær å få en kjapp redusering når de kommer gjennom på vår høyre side og får skutt fra ca 7-8 meter, men Cecilie er lynrask oppe med en hånd og får slått til corner. I stedet for redusering er det vi som punkterer kampen i det 77.minutt. Et frispark blir slått inn fra vår høyreside. I første omgang avklares det, men Amalie får kontroll på ballen på ca 16-meter. Hun finner Ina til høyre for seg, som plutselig befinner seg alene med keeper. Skuddet fra Ina går forholdsvis rett på keeper, men er så hardt at Tynsetkeeperen ikke klarer å hindre den i å trille over streken. En timinutters drømmeperiode for oss, og selvfølgelig tilsvarende marerittaktig for Tynsetjentene som hadde jobbet som helter hele kampen. De siste ti minuttene bølget kampen frem og tilbake. Tynset hadde en stor mulighet når de kommer helt alene med Cess, men igjen viser vår keeper at få er bedre en mot en enn henne, og vinner nok en gang duellen med spissen til Tynset. Vi har muligheten til å øke til 4-0 når tåspissen til Marielle er ett par centimeter for kort til å nå et godt innlegg fra Sara.


Våre målscorere: Ina og Marielle

Vi vinner kampen 3-0. Resultat fører selvfølgelig til spontane gledesscener blant våre spillere og støtteapparat. I en kamp hvor Tynset lenge er bedre enn oss, så skal vi være ydmyke og innrømme at i dag er marginene med oss, og resultatet gjenspeiler ikke det som skjedde i 90 minutter. I den korte perioden hvor vi er gode, er vi veldig gode, og så ser vi at vi sannsynligvis må bli bedre gjennom hele kampen i de vanskelige kampene som står foran oss.

Vi takker våre gode venner og vår samarbeidsklubb Tynset for en flott kamp og et fint arrangement. Etter kampen fikk vi også spandert pizza og brus i klubbhuset, og det var imponerende å se at både spillere og støtteapparat hos Tynset allerede hadde smilet tilbake og at den største skuffelsen hadde lagt seg. Vi ønsker Tynset lykke til med resten av sesongen.

Allerede tirsdag kveld er det ny toppkamp for damelaget, når vi reiser til Trondheim for å spille mot Byåsen2. Det er nok en viktig kamp og vi håper at mange Hemnværinger tar turen opp til Byåsen Arena kl.1915.

Kampfakta
3.september kl.1500, 2.div kvinner Nytrømoen Stadion
 Tynset - KIL/Hemne 0-3 (0-0)

Mål:
0-1 67.min Marielle (Solfrid)
1-1 69.min Marielle
1-2 77.min Ina (Amalie)

Sjanser: 4-5
Corner: 4-5

Tilskuere: ca. 90

Lag:
Cecilie Lervik - Maren Ormset, Hilde Rosøy, Emilie Ringseth (Alvilde Ulfsnes 72.min), Ane Skjølberg - Line H Fossmo (Maria Knutsdatter Skar 81.min), Ina Vårhus, Amalie Hoftun Bjerksæter, Solfrid Vaagan Hofset -  Sara Hoftun Bjerksæter, Marielle Meyer

 

   

KIL/HEMNE Fotball  -  Ånesøyan  -  7200 KYRKSÆTERØRA  -    post@kilhemne.no   -  Tlf.: 72 45 22 92

 sitemap
Admin