Seier i cupdrama på Tynset

Straffeskytterne var notert på blokka når Marielle avgjorde NM 1.runde-kampen borte mot Tynset.

(OPPDATERT 4/27/2017 11:24:28 PM)


For første gang på flere år var vi favoritter i en offisiell kamp mot Tynset. Etter å ha kjempet en lang kamp mot hverandre forrige høst om opprykk, er det nå en divisjons forskjell mellom lagene i vår favør. Men kampene mot våre gode treningsvenner lever selvfølgelig sitt eget liv, og vi forventet en jevn og tett kamp.

Og denne kampen ble nettopp det, tett og jevn. Spillemessig så hadde vi veldig god kontroll i første omgang, vi skaper ikke mange sjanser, men ett par kjempesjanser brennes, og muligens er en corner over målstreken til Tynsets mål. Men det var Tynset som tok ledelsen etter 13 minutter på sin eneste store sjanse i første omgang. En lang avklaring faller ned bak vårt forsvar og Stine Skogan setter 1-0 alene med keeper.

Andre omgang blir jevnere, med mye kriging på midtbanen. Ingen lag klarer å etablere noe spill på den harde banen. Vi utligner i det 75. minutt når en corner forlenges til bakre stolpe hvor kaptein Hilde kommer stormende og dundrer ballen i mål. Begge lag skaper noen halvsjanser, med en liten overvekt til oss, men 1-1 står seg, og vi kunne gjøre klart for to spennende ekstraomganger.

Ekstraomgangene blir også tette. Lagene har hver sine perioder med et lite overtak. I første ekstraomgangs nest siste minutt, sover vi. Seks av våre spillere stopper opp, fordi at ballen skal trille ut (triller ut?) over dødlinja, AD vinker ikke og dommer blåser ikke, men vi står som lammet og ser at en Tynsetspiller kan legge inn foran mål til en umarkert medspiller som enkelt scorer. Noen påstår fremdeles at ballen var ute, men vi kan ikke stoppe før dommeren blåser. Forhåpentligvis var dette en svært viktig lærepenge. 2-1 til Tynset før siste ekstraomgang, og vi legger om til 3-4-3 før de siste femten minuttene. Vi går ut i hundre, får corner umiddelbart som avklares, men vi vinner ballen tilbake og plutselig er Sara alene med keeper og kan utligne til 2-2. Det høres sikkert arrogant ut, men vi hadde ikke tenkt at dette skulle ende med straffesparkkonkurranse, så trenerbenken fikk det travelt med å skrive ned straffeskytterne, og samtidig som femte spiller noteres på blokka kommer avgjørelsen, en lang ball fra Amalie inn i bakrom vinnes av Marielle i duell med tre Tynset-spillere. Marielle ser at keeper står på mellomdistanse og lobber ballen elegant i det tomme buret. 2-3, vi hadde nok en gang snudd en kamp i sluttminuttene, det var også det siste som skjedde.

Stor glede hos oss, og desto mer skuffede Tynsetspillere selvfølgelig, slik er dessverre fotball noen ganger. Vi ønsker Tynset lykke til videre og er overbevist om at de vil plukke godt med poeng i årets 2.divisjon også, tross sitt unge lag. Vi er slett ikke fornøyd med vår prestasjon på Tynset, men vi tar med oss en god opplevelse uansett og det er alltid moro å få en «ekstrarunde i cupen». Nå får vi forhåpentligvis en 2.runde på Hemne Sparebank Arena, og vi kan dekke til cupfest.

Innimellom må vi nevne dommerne også, ser at de ofte er tema med negativt fortegn. For tredje gang denne sesongen er kampen ledet av en kvinnetrio fra vår egen fotballkrets, og for tredje gang har vi en trio som er godt opp i situasjonene og har full kontroll på det de holder med. Vi er imponert.

Kampfakta
27.august kl.1900, 1.divisjon kvinner Nytrømoen Kunstgress
Tynset – KIL/Hemne 2-3 eeo 1-1 etter fulltid (0-0)

Mål:
1-0 13.min Tynset
1-1 75.min Hilde
2-1 104.min Tynset
2-2 107.min Sara
2-3 120.min Marielle

Målsjanser: 4-9
Cornere: 6-6

Gult kort: Marielle

Tilskuere: ?

Lag:
Cecilie Lervik – Maren Ormset (Nora H Olsen fra 105.min), Emilie Ringseth, Hilde Rosøy, Solfrid V Hofset – Maren Snekvik (Ane Skjølberg fra 56.min), Amalie Hoftun Bjerksæter, Ina Vårhus (Line Fossmo fra 68.min), Ida M Bjørnbet, Sara Hoftun Bjerksæter – Marielle Meyer

   

KIL/HEMNE Fotball  -  Ånesøyan  -  7200 KYRKSÆTERØRA  -    post@kilhemne.no   -  Tlf.: 72 45 22 92

 sitemap
Admin