Tøff læring!

Forskjellen mellom 1. og 2.divisjon ble til fulle presentert for vårt lag når vi besøkte Porsgrunn og Urædd i dag. 

(OPPDATERT 5/7/2017 6:39:21 PM)


I fjor spilte Urædd i toppserien og vi i 2.divisjon, og etter dagens resultat skulle man tro at det fremdeles var en divisjon mellom lagene.

Nok en gang gikk vi til en kamp med lave skuldre, og hjemmelaget som hadde kun ett poeng før denne kampen hadde det meste av presset på seg. Planen var å stå høyt og kanskje ta hjemmelaget på senga fra start. Innledningen var da også veldig positiv, vi vant mange dueller og klarte å presse frem feil hos hjemmelaget. Og etter sju minutter så fikk vi nesten belønning. Sara kom seg løs på høyresiden, fikk lagt inn foran mål til Marielle som plutselig befant seg helt alene med keeper, men dessverre går skuddet rett i kroppen på keeper. Vi fortsetter å stresse hjemmelagets forsvar, men i stedet for en tidlig ledelse til oss så smeller det andre veien. Hjemmelaget kommer litt for lett til på vår høyre side, vi taper et par dueller som fører til at en Urædd-spiller plutselig befinner seg alene med keeper, og enkelt setter 1-0. Kampen jevner seg ut etter dette, men vi er nær utligning når Sara skyter fra 16-meteren, men Urædds keeper får så vidt slått ballen unna. Etter ca 25 minutter får Urædd nok en mulighet inne i vår boks, og veteranen (og tidligere landslagsspiss) Melissa Wiik scorer litt for enkelt fra skrå vinkel. Dermed 100% uttelling for hjemmelaget, og selvfølgelig litt tungt å svelge for litt urutinerte 1.div-jenter. Siste 15 minuttene av omgangen så klarer vi ikke å holde opp aggressiviteten og Urædd tar litt over også i banespillet. 3-0 og på en måte spikeren i kista kommer i 42.minutt, når Urædd for tredje gang kommer for lett til og scorer alene med Cecilie. En merkelig omgang på mange måter, men samtidig en understreking av at det som holdt i 2.divisjon slett ikke holder i 1.divisjon. Vi blir brutalt straffet på enkle feil defensivt. Ut av det leser vi kanskje at Urædd er effektive, men samtidig så gjør vi det for lett for dem å score mål.

Lett skulle hjemmelaget også få det i andre omgang. Det ser fremdeles ut som vi er i pausemodus, når Urædd allerede etter 47.minutter scorer direkte på frispark fra nærmere 40 meter. Frisparket var nok ment som et innlegg som skulle forlenges, men ingen spillere på ballen og den spretter først i bakken før den går inn i lengste hjørne. 5-0 kommer bare minuttet seinere. Vi blir veldig passive i vårt press på ballfører, og et skudd fra ca. 20 meter blir litt for høyt for Cecilie som har fingrene på ballen, men ikke klarer å forhindre at den spretter i mål. Etter 58 minutter får vi frispark omtrent midt på banen. MarenS slår frisparket inn i feltet til Urædd, og der får Ina uforstyrret gå opp og stusse ballen over hjemmelagets keeper og i tomt mål. Men Urædd gir seg ikke, og setter 6-1 på corner i det 66.minutt. Vi gjør noen omrokkeringer etter dette som gir oss en del mer flyt i spillet offensivt og vi er ved et par anledninger nær nye reduseringer. Men dette er slett ikke vår dag, og i stedet er det hjemmelaget som putter ytterligere to ganger de siste fem minuttene. 1-8 er slett ikke moro, og selvfølgelig tungt å svelge, men vi kan ikke grave oss ned. Vi må se fremover og fokusere på tøffe kamper også i de neste kampene. Vi føler vi henger godt med i tempo og dueller, men vi må få luke bort de personlige feilene som gode motstandere er flinke til å utnytte seg av. Først er det kanskje største seriefavoritt Lyn som kommer på besøk neste helg. Vi skal ta med oss lærdommen fra de to siste kampene og nullstille oss til den kampen. Selv om det har vært to tunge kamper håper vi og tror at publikum støtter oss og nok en gang er med å fylle opp tribunen på Hemne Sparebank Arena neste helg.

Kampfakta:
7.mai kl.1300 Urædd KG 1.div kvinner
Urædd – KIL/Hemne 8-1 (3-0)

Sjanser: 11-5
Corner 6-4

1-0 15.min
2-0 29.min
3-0 42.min
4-0 46.min
5-0 47.min
5-1 58.min Ina (Maren S)
6-1 66.min
7-1 85.min
8-1 88.min

Gult kort: Marielle

Vårt lag: Cecilie Lervik – Maren Ormset, Emilie Ringseth (Solfrid V Hofset fra 43.min), Hilde Rosøy, Maren Snekvik – Nora Høyem Olsen, Amalie H Bjerksæter, Ina Vårhus, Ida Bjørnbet (Ann Silje Sættem fra 64.min) – Marielle Meyer, Sara H Bjerksæter

Ubenyttet: Alvilde Ulfsnes, Ane Skjølberg

   

KIL/HEMNE Fotball  -  Ånesøyan  -  7200 KYRKSÆTERØRA  -    post@kilhemne.no   -  Tlf.: 72 45 22 92

 sitemap
Admin