Seier i første kvalikkamp for J16
Tangmoen var første hinder for Jenter 16 i kvalik til vårens 1.divisjon. Selv om målene lot vente på seg var det ingen tvil om hvem som var det beste laget.
(OPPDATERT 2/7/2012 8:29:43 PM)

Per Erik Bjerksæter

Fotballkamper i 10 minusgrader høres ikke spesielt fristende ut, det var derfor imponerende spillelyst K/H J16 viste i årets første kamp på den fine kunstgressbanen på Øverlands Minde i Stjørdal.

For første gang i denne trenerens historie gikk laget ut i en 4-3-3 formasjon. Ut i fra spillermaterialet så tenkte vi at det kunne passe oss bra. Vi åpnet kampen noe forsiktig, men det tok likevel ikke lang tid før vi tok styringen i kampen. Solfrid styrte kampen fra sentral midtbane, hadde mye plass å boltre seg på og slo flotte pasninger ut på vingene. Forsvaret hadde stålkontroll, og det tok nærmere 20 minutter før Mari hadde første ballberøring. Selv om vi ikke skapte de store 100%-sjansene, så hadde vi mange gode skuddforsøk, men enten gikk det utenfor målet eller så traff vi Tangmoens gode keeper. Vi noterte en sjanse for motstanderen i første omgang, et hardt frispark som Mari plukket ned rett under tverrliggeren.  Selv om vi var det klart førende laget i første omgang så var det fortsatt 0-0 til pause.

I pausen ble vi enige om å være tålmodige, og at målene kom hvis vi fortsatte med det samme presset. I andre omgang la vi om formasjon til vår vanlige 4-4-2, kanskje ville dette gi oss enda mere trykk på Tangmoens forsvar. Fra start i andre omgang endret ikke kampen mye karakter fra første omgang, vi fortsatte å føre kampen. Men det var Tangmoen som skapte kampens første store sjanse når de etter litt slurv i vårt forsvar satte ballen i stolpen bak Mari. Imidlertid virket dette som en vekker for oss, og vi presset etter hvert Tangmoen bakover. Et frispark fra 20 meter av Sara sneiet tverrliggeren på oversiden. Etter ca 20 minutter tok Amalie med seg ballen på venstresiden, løp forbi Tangmoen-forsvaret men fra skrått hold klarte hun ikke å plassere skuddet til siden for keeperen, hun tok imidlertid selv returen som en Tangmoen forsvarer reddet på streken, før hun endelig på tredje forsøk klarte å sette ballen i mål. Dette utløste tydeligvis en ketchup-effekt, bare 2 minutter seinere kombinerte Amalie og Kristin fint på venstresiden, og Kristin avsluttet med å score fra skrå vinkel. Etter 27 minutter serverte Kristin en strøken pasning i bakrom til Marianne, dermed 3-0. Og når vi først var i gang hvorfor ikke bare fortsette. 4-0 kom etter flott innlegg fra Marianne, og Lovise dunket innlegget under nettaket. Til slutt satte Marianne 5-0 etter flott forarbeid av Amalie.

Flott gjennomført kamp av samtlige jenter. Vi hadde kun innendørs fotball som forberedelser, og overgangen fra 4- til 11-fotball var stor, men progresjonen vi hadde under kampen var lovende.  Blant mange gode, både lag- og enkeltprestasjoner nevner vi Mari og Guros trygge keeperspill, det er alltid betryggende å ha keepere som er gode med beina. Vi nevner også Marthes trygge og gode stopperspill og ikke minst en flott debut i 11-er fotball av Linn Erika.

Neste lørdag kl. 1630 er det Tynset som er motstander, med seier der er vi sikre på 1.divisjonsspill til våren. Kampen går forhåpentligvis i Ånesøyan, men om banen ikke er klar blir det kunstgressbanen på Orkanger.

Kampfakta:

Tangmoen - KIL/Hemne 0-5 (0-0)

0-1 Amalie
0-2 Kristin
0-3 Marianne
0-4 Lovise
0-5 Marianne

Lag/tropp:
Mari S Strømmen - Johanne Dalum - Sara H Bjerksæter - Marthe H Eilertsen - Guro Stamnestrø - Kari Breivik - Linn-Erika Søreng - Anna V Snekvik - Solfrid V Hofseth - Kristin Hansen - Amalie H Bjerksæter - Marianne Ness - Lovise Berg

   

KIL/HEMNE Fotball  -  Ånesøyan  -  7200 KYRKSÆTERØRA  -    post@kilhemne.no   -  Tlf.: 72 45 22 92

 sitemap
Admin