Jentene/damene i medvind .......
I kjølvannet av Norges EM-sølvdamer i sommer, er også jente- og dame-fotballen i KIL/Hemne i medvind for tiden. Mange jenter spiller fotball, og våren og sommeren har vist at det også presteres sterke sportslige resultater.
(OPPDATERT 8/7/2013 4:26:58 PM)

Olav Magnus Stamnestrø
Vi så i sommer at interessen rundt damefotballen fikk et oppsving. Norges EM-damer tok sølv og publikumsinteressen under EM i Sverige var gledelig stor, både på tribunene og i TV-ruta.

Maren Snekvik, er vår lokale "ledestjerne", spiller fast på Trondheims-Ørn sitt toppserielag og gjør sine saker bra. Hun gikk fra KIL/Hemne til Kattem i 2008 og videre til Tr.Ørn før sesongen 2013. Hun nærmer seg nå 100 toppseriekamper og er et godt forbilde for våre fotballspillende jenter. Kanskje følger snart noen i fotsporene til Maren .........

I artikkelen under ser vi litt på våre lokale fotballspillende jenter og damer sin sesong så langt .....

Vårsesongen 2013 :
Damelaget
  vant sin vårserie i 3.div. med 6 seire og 18 poeng på 6 kamper, og kvalifiserte seg med det for høstens "toppede" 3.div. Laget skal i høstserien være med å kjempe om opprykk til 2.div.
Jenter19  endte på 2.plass i 1.div. vår, med 18 poeng på 8 kamper. Bare trøndelags flaggskip Trondheims-Ørn endte foran KIL/Hemne på tabellen, - en meget sterk prestasjon.
Jenter16  vant suverent sin vårserie i 2.div. med 7 seire og 21 poeng på 7 kamper, og skal til høsten bryne seg mot de beste i 1.div. - sterkt !

Rekrutteringen til disse lagene over, er også god, mange jenter spiller fotball i de yngre aldersbestemte KIL/Hemne-lagene. Stor aktivitet blant våre unge jenter er viktig for damefotballen framover.
Gledelig i så måte er også at nærmere halvparten av deltakerne i vår populære fotballskole er jenter.

Sommerens cuper :
I alltid populære Storsjøcupen i Østersund har KIL/Hemne en god tradisjon at 13- og 14-åringene deltar. Også i år stilte klubben 11er-lag i både 13- og 14-årsklassen. Jenter13-laget gikk like godt hen og vant B-sluttspillet.
Jenter16  deltok i Dana Cup i Hjørring, og gjorde en fantastisk flott figur, og fikk for første gang et KIL/Hemne-lag til semifinalen. I åttendedels- og kvartfinalen ble fjorårsfinalistene Baccum (Tyskland) og Reading (England) beseiret. I semifinalen ble det tap 1-3 mot Molde, som senere vant finalen. Men fortjente bronsemedaljer til KIL/Hemne-jentene, - imponerende !
I Norway Cup deltok KIL/Hemne med et 7er-lag i Jenter19-klassen. Laget presterte bra og vant alle sine 3 innledende kamper. I første sluttspillkamp tapte de på straffekonk mot Træff, i en kamp de burde avgjort til sin fordel. Når vi tar med at Træff tapte finalen mot Hødd, og at disse to finalelagene tilsammen hadde 15 spillere som til daglig spiller i 2.div. damer, er jentenes prestasjon god.

Hva med høsten ........?

For jenter i ungdomsalderen er det litt endringer i løpet av sommeren, mange flytter på seg i forbindelse med skole og jobb. Men heldigvis ønsker de fleste å fortsette å spille fotball, og de ønsker å spille for KIL/Hemne, - flott !
Kampprogrammet vil bli ganske tøfft utover høsten, da våre tre eldste jente-/damelag vil være avhengig av at flere spillere deltar på flere lag. Men støtteapparatene rundt lagene er klar over situasjonen og vil prøve å balansere og fordele belastningen med kamper og reiser, på en god måte. Dette for at spillerne også må få tid både til å trene, skjøtte skolearbeide og få tid til litt andre interesser og gjøremål.

Damelaget har et sterkt ønske og mål om å være med å kjempe om topplassen og opprykk i høstens 3.div. Så får de nærmeste månedene vise om vi vil være gode nok for å nå dette målet. Damelaget åpner mot NTNUI hjemme lørdag 17. august.
Jenter19  vil kanskje "lide litt" under at vi "prioriterer" damelaget i høst, men spillerne og laget vil helt sikkert gjøre en god figur blant kretsens beste lag i 1.div. Jenter19 serieåpner borte mot Vuku søndag 11. august.
Jenter16  vil ganske sikkert få tøff motstand i høstens 1.div., men vi blir ikke overrasket om jentene biter godt ifra seg, husk at arenaen er på kretsens øverste nivå. Jenter16 åpner borte mot Egge torsdag 22. august.
De yngre aldersbestemte lagene og jentene vil fortsette med god aktivitet utover høsten. Unge fotballjenter vil boltre seg med lærkula, trives og ha det artig, og oppleve mestring og utvikling.

Oppfordrer fotballfolk til å ta turen til Ånesøyan og Haugøyan på kamper (og trening) utover høsten, for å gi våre fotballspillende jenter og damer den støtten de fortjener !

Å være fotballjente er gøy ! :-)
   

KIL/HEMNE Fotball  -  Ånesøyan  -  7200 KYRKSÆTERØRA  -    post@kilhemne.no   -  Tlf.: 72 45 22 92

 sitemap
Admin