Årets første pokal
KIL/Hemne Damer og J19 har kommet godt i gang med forberedelsene til ny sesong. I helga "eide" vi parketten i Orklahallen, og pokalen ble med hjem.
(OPPDATERT 1/27/2014 5:57:40 PM)

Per Erik Bjerksæter

Her kommer en oppsummering fra helgas Kløver Cup (tidligere Orkla Cup) i Orklahallen i regi av Orkanger Idrettsforening og Sanitetsforeningen.

Kløver Cup er en cup for klassene Jenter19 og Kvinner Senior og erstatter det som tidligere var Orkla Cup. Cupen spilles med futsalregler. 

Vårt seniorlag kom i innledende pulje med Selbu, Malvik og Træff. Sportslig åpnet det veldig bra, med en komfortabel seier 4-0 over Selbu, og 3-1 over Malvik. Siste innledende kamp mot Træff var i utgangspunktet uinteressant, da vi allerede var videre til kvartfinale og uansett resultat ville vi møte en toer fra en annen pulje. Vi fikk en fryktelig start på kampen og vi lå tidlig under 5-1. Etter dette hevet vi oss en god del, og pyntet på resultatet, slik at det endte 3-5. I kvartfinalen var det NTNUI som sto på andre halvdel. Vi åpnet friskt og hadde ballen mye. Men studinene spilte klokt og lå veldig tilbaketrukket med hele laget sitt. Utålmodigheten spredde seg i laget vårt, og dette førte til at NTNUI kunne kontre inn to raske mål på oss. Vi klarte aldri å komme tilbake etter dette, og tapte noe ufortjent 2-0. Oppsummert så var dette under forventet av seniorene, og litt skuffende at vi ikke kom lenger.

Træff vant seniorklassen etter å ha slått Orkanger på straffesparkkonkurranse i finalen.


Vårt J19 lag spilte innledende kamper mot Klæbu (5-1), Orkanger2 (4-0) og Strindheim1 (4-2). Fine resultater, men bortsett fra kampen mot Strindheim så var det ikke veldig god motstand. Dette førte oss direkte til semifinale. Her møtte vi Orkanger, og de ga oss mer trøbbel enn hva vi satte pris på. For selv om vi hadde et klart overtak hele kampen, så slet vi med å omsette klare sjanser til mål. I stedet var det arrangørklubben som tok ledelsen. Den holdt seg til det gjensto bare 5 minutter, da kom ketchupeffekten og vi scoret tre mål på to minutter. Dermed finale hvor vi igjen skulle spille mot Strindheim.
Nok en gang viste vi at vi kunne heve spillet vårt mot bedre motstand, og byjentene var aldri i nærheten. Til slutt vant vi 4-0 etter til dels meget godt spill og kunne dermed heve pokalen.

Som en ekstra bonuskamp ble det spilt en "superfinale" mellom klassevinneren i senior og junior. Her regnet vi med at vårt J19-lag skulle få hard kamp av Træff (spiller til vanlig i 2.div damer). Dette var også en kamp hvor mye prestisje sto på spill, både fordi de hadde slått vårt seniorlag tidligere på dagen, men ikke minst fordi dette var mye av det samme laget som litt ufortjent slo oss ut i sommerens Norway Cup (på straffesparkkonkurranse). Taktikken var at vi skulle ligge samlet med laget og la Træff ha ballen mye. Jentene fulgte denne taktikken 100% prosent, og Træff klarte aldri å komme gjennom vårt tette forsvar. I stedet ble de usikre, mistet ballen og når vi kontret hang de ikke med. Allerede etter 5 minutter ledet vi 2-0. Træff reduserte til 2-1, men derfra og inn var vi aldri truet. Vi snappet ballen fra moldenserne gang på gang og skapte overtall med lynhurtige kontringer. Dette førte til at vi scoret enda tre mål og sluttresultatet ble 5-1 (og kunne vært større). En herlig seier for jentene, og seiersbonusen på 2000 kroner kommer veldig godt med.

Disse spilte på J19: Sofie Hjorthol, Solfrid Vaagan Hofseth, Anna Snekvik, Berit Vassli, Lovise Berg, Amalie Hoftun Bjerksæter, Sara Hoftun Bjerksæter og Charlotte Schei.

På senior spilte: Cecilie Lervik, Hilde Rosøy, Maren Ormset, Kristin O. Polden, Marielle Meyer, Line Ræder ( Amalie Hoftun Bjerksæter, Sara Hoftun Bjerksæter, Sofie Hjorthol og Solfrid Vaagan Hofseth bidro også på seniorlaget).

   

KIL/HEMNE Fotball  -  Ånesøyan  -  7200 KYRKSÆTERØRA  -    post@kilhemne.no   -  Tlf.: 72 45 22 92

 sitemap
Admin