18 av 18 og ubeseiret i 2015
Seriemesterskap og opprykk var avgjort for lenge siden. Men målet om å gå ubeseiret gjennom sesongen, samt prestisjen i lokaloppgjørene mot Orkanger var viktige motivasjonsfaktorer i årets siste kamp for vårt damelag.
(OPPDATERT 10/18/2015 9:03:56 PM)

Per Erik Bjerksæter

Sesongen har vært en eneste lang seiersmarsj for vårt damelag. Opprykk og seriemesterskap var i praksis avgjort like etter ferien. For å holde motivasjonen oppe i resten av kampene ble derfor målet om å gå ubeseiret gjennom sesongen viktig for oss. Selv om vi har vært suveren i mange kamper, og møter lag på et mye lavere nivå, så vil man før eller seinere være uheldig eller ha en dårlig dag slik at man taper en kamp. Men neida, ikke disse damene, bortsett fra to ettmålsseire i første halvdel av sesongen har damene gått fra utklassingsseier til utklassingsseier. Målforskjellen endte på imponerende 135-14. Uansett divisjon og motstand så har vi lov til å være stolte av dette.

Orkanger var fryktet som vår tøffeste motstander allerede før sesongen, og tok etter hvert også en klar andreplass. Det var derfor en tøff utfordring vi hadde foran oss i årets siste kamp. Uavhengig av tabellplassering så har disse kampene også utviklet seg til artige og fartsfylte lokaloppgjør.

Vi åpnet kampen klart best og kommer til en stor sjansen nesten umiddelbart, Orkanger svarte med å få sin første store sjanse like etter. Men allerede etter sju minutter ladet Maren Snekvik kanonen og fra nesten 25 meter setter hun ballen i mål over Orkangers gode keeper Mari Høiseth. Det første kvarteret spilte vi flott fotball og hjemmelaget ble mye løpende i mellom. Men etter hvert begynte vi å slurve med pasninger og mottak og Orkanger får ett par gratissjanser grunnet slurv fra oss. Etter 26 minutter kommer utligningen når Marie Sletvold får heade uhindret fra ca. 14 meter på en corner. En god heading, men der bør vi rydde unna både før og etter headingen. Derfra og ut omgangen så er det Orkanger som vil mest. Vi blir ofte stående og vente på ball, og opplever at hjemmelaget snapper ballen foran oss. Vi holder likevel 1-1 til pause, i en omgang hvor Orkanger hadde de største sjansene.

I andre omgang var vi enige om å gjøre jobben litt enklere for oss selv, ved å la ballen gå slik vi gjorde i starten av første omgang. Og fra start så tar vi igjen tak i kampen. Etter 54 minutter får vi frispark ute på høyresiden, Maren S slår det hardt inn foran mål til Sara som møter på første stolpe og enkelt bredsider i mål. Etter dette går Orkanger litt opp i liminga og vi følger oppskriften med å la ballen gå og vende spill både i bakre firer og i midtbaneleddet. Dette gjør at OIF-spillerne blir mye løpende mellom og naturligvis blir veldig slitne. 3-1 kommer ved at en corner fra Solfrid spretter gjennom feltet til Hilde på bakre stolpe som dundrer ballen opp i nettaket. Like etter kommer Solfrid løs på høyresiden, og slår inn til en umarkert Marielle som alene med keeper setter ballen i mål. Og på overtid avrunder MarenS en meget god andre omgang ved å gå solo på venstresiden og fra nesten død vinkel setter hun ballen via stolpe og inn.

En god andre omgang som gjør at vi klarer delmålet om å være ubeseiret og at vi i tillegg kan avslutte en fantastisk sesong med et stort smil rundt munnen.

Dagens plusser:
+ Vi hever spillet vårt veldig i andre omgang etter en ujevn første omgang
++ Vi vinner med store sifre mot avdelingens nest beste lag
+++ Vi klarer «delmålet» og blir ubeseiret i 2015

Dagens minuser:
-Første omgang

Kampfakta:
Damer 3.divisjon Orkla Maskin Arena, 18.10.2015 kl.1300
Orkanger - KIL/Hemne 1-5 (1-1)

Mål:
1-0 7.min MarenS
1-1 26.min Orkanger
1-2 54.min Sara
1-3 71.min Hilde
1-4 79.min Marielle
1-5 90.min MarenS

Målsjanser: 6-15
Cornere: 5-5

Vårt lag:
Cecilie Lervik -  Solfrid Vaagan Hofset, Hilde Rosøy, Emilie Ringseth, Maren Ormset – Amalie Hoftun Bjerksæter, Maren V Snekvik, Ina Kamilla Vårhus, Sara Hoftun Bjerksæter - Marielle Meyer, Lovise Berg

Innbyttere: Ane Skjølberg, Berit Vassli, Signe Skårild, Anna V Snekvik, Kristin Polden, Ann Silje Sættem 

   

KIL/HEMNE Fotball  -  Ånesøyan  -  7200 KYRKSÆTERØRA  -    post@kilhemne.no   -  Tlf.: 72 45 22 92

 sitemap
Admin