Damelaget med viktig borteseier
Årets første bortekamp ble spilt mot Sunndal, og endelig kunne vi inkassere årets første trepoenger.
(OPPDATERT 4/23/2016 9:50:52 PM)

Per Erik Bjerksæter

Etter å ha tapt serieåpningen mot Tynset forrige helg var det viktig med poeng i forsøk nummer to for året. Sunndal har veldig gode tradisjoner for damefotball. I tillegg til flere topplasseringer i 2.divisjon og seiere i Norway Cup så har de også fostret flere toppspillere, blant annet Ada og Andrine Hederberg og Guro Reiten. Laget er kanskje inne i et generasjonsskifte nå, men holder fremdeles høyt nivå tross et ungt lag.

Åpningen bar preg av at hjemmelaget ville legge seg langt bak på banen. Vi ble tidvis overrasket over hvor mye tid vi fikk på egen halvdel. Kanskje fikk vi litt for god tid, for vi fikk et par overganger mot oss, hvor Sunndal setter stor fart på sine kontringer. På den ene av disse fikk de også corner. Og Akkurat som i serieåpningen mot Tynset og siste treningskamp mot Byåsen så slipper vi inn mål på corner. En Sunndalspiller får gå opp helt alene, og den gode headingen går kontant i mål. Spilt bare sju minutter og et lite sjokk for oss. Heldigvis fikk vi muligheten til å utligne nesten umiddelbart. MarenS spiller gjennom Solfrid inne i 16-meteren. Solfrid vinner flere 50/50-dueller mot Sunndalsspillere og til slutt får hun servert ballen til Marielle, som fra kort hold bredsider inn utligningen. Vi tar nå mer og mer over føringen i kampen, og Sunndal slipper ikke til mye på vår halvdel. Etter 21 minutter går en korner via flere spillere gjennom feltet før den havner hos Marielle på bakerste stolpe. Marielle er nok en gang iskald og setter ballen i mål via keeper. 3-1 kommer etter et godt initiativ fra Sara på venstresiden, hun finner søster Amalie på bakre stolpe, og Amalie får tid til å ta ballen nede og klinke den i mål fra kort hold. Omgangens siste mål kommer etter 44 minutter etter et flott angrep. Etter flere trekk så løfter Anna ballen mellom to sunndalsforsvarere hvor Marielle stikker gjennom, tar ballen flott ned og setter den i lengste for keeper. Dermed 4-1 til pause, i en omgang hvor vi har hatt ballen klart mest, men også vært veldig effektive.

Vi åpnet andre omgang slik som vi avsluttet den første. Allerede etter tre minutter av omgangen slår Anna en ny utsøkt gjennombruddspasning. Denne gang er det Solfrid som spilles alene med keeper, og hun setter ballen sikkert i mål fra 6-7 meter. Nå er vi inne i en veldig god periode, og bare to minutter seinere spilles MarenS gjennom, men skuddet går via tverrliggeren og over. 6-1 skulle likevel komme, og igjen er det vår notoriske målscorer Marielle som scorer. Denne gang en toppscorer verdig når hun alene med keeper bare chipper ballen elegant over keeper. Etter å ha løpt litt fra oss kommer Sunndal litt bedre med midtveis i omgangen, og vi blir litt for svake i ballpresset når en Sunndalspiller får score på et skudd fra 20 meter. I en timinutters periode er vi svake, men kommer oss igjen det siste kvarteret. Det blir ingen flere mål, men vi skaper noen store muligheter og både Anniken og Sara treffer stolpen.


Våre målscorere: Solfrid V Hofset, Marielle Meyer og Amalie Hoftun Bjerksæter.

En komfortabel seier for oss etter mye godt spill og flotte mål. Men vi har fremdeles mye å gå på i forhold til balltempo og nøyaktighet i pasningsspillet. Kanskje kan vi ta enda et steg førstkommende onsdag når vi møter Nidelv til NM-kamp i Trondheim.

Kampfakta:
Kvinner 2.divisjon Sunndal Kunstgress, 23.4.2016 kl.1400
Sunndal - KIL/Hemne 2-6 (1-4)

Mål:
1-0 7.min Sunndal
1-1 9.min Marielle (Solfrid)
1-2 21.min Marielle (Solfrid)
1-3 29.min Amalie (Sara)
1-4 44.min Marielle (Anna)
1-5 48.min Solfrid (Anna)
1-6 56.min Marielle (MarenS)
2-6 67.min Sunndal

Målsjanser: 3-12
Cornere: 2-3

Vårt lag:
Cecilie Lervik -  Maren Ormset, Hilde Rosøy, Emilie Ringseth, Kristin Polden (Ane Skjølberg 25min) - Amalie Hoftun Bjerksæter (Anna V Snekvik 50min), Ina Vårhus (Anniken H Berg 25min), Sara Hoftun Bjerksæter, Maren V Snekvik, - Marielle Meyer, Solfrid V Hofset.

   

KIL/HEMNE Fotball  -  Ånesøyan  -  7200 KYRKSÆTERØRA  -    post@kilhemne.no   -  Tlf.: 72 45 22 92

 sitemap
Admin