Fire poeng på Sunnmøre og tabelltopp for damene
Det ble årsbeste og årsverste på samme helg når damelaget i 2.div var på Sunnmøre.
(OPPDATERT 6/13/2016 11:37:58 PM)


For å spare penger og tid så har det blitt nærmest en tradisjon i 2.div kvinner avd.6 at lagene spiller dobbeltkamp (to kamper) på de lengste reisene. Denne helga var det vår tur og vi satte av gårde fra Hemnehallen fredag ettermiddag i retning Sunnmøre og Ulsteinvik, hvor vi skulle ha base. Turen tar ganske nøyaktig fem timer når det klaffer med fergene. Og med vår faste sjåfør Lars Erik Berg bak rattet var timingen perfekt til alle fergene, slik at det ble lite ventetid både på tur og retur.

Etter å ha installert oss på hotellet i Ulsteinvik, var det lørdag morgen klart for å reise det korte stykket fra Ulsteinvik til Volda for å spille toppkamp. Med seier ville vi overta tabelltoppen og legge Volda langt bak oss, med tap ville Volda komme helt opp i ryggen på oss. Vi forventet oss en tøff kamp mot et lag som vanligvis vinner sine hjemmekamper og som har åpnet sesongen bra, selv om de har tapt noen jevne kamper.

Det var en «gira» Kil/Hemne-gjeng som ankom Volda stadion under en skyfri himmel. Vi var heldige og fikk medvind i første omgang, og dette ville vi prøve å utnytte. Vi la bra trykk på Volda fra start og allerede etter 2 minutter spiller Amalie fint gjennom til Marielle, og vår toppscorer er som alltid sikker alene med keeper og setter 1-0. Det meste foregår på Volda sin banehalvdel i starten av omgangen og hjemmelaget har store problemer med å komme seg ut av forsvar. 2-0 kommer etter en fin gjennombruddsball fra Maren S. til Marielle som er nådeløs alene med keeper nok en gang. Når omgangen er ca. halvspilt fullfører Marielle sitt ekte hattrick når hun vinner ballen i kamp med to Voldaforsvarere og kommer alene med keeper og chipper ballen elegant over en liggende keeper.I en periode får Volda låne ballen litt mer uten at det skapes noen sjanser foran målet vårt. I stedet for redusering er det vi som øker til 4-0 når Emilie slår en perfekt ball i bakrom til Sara som setter ballen sikkert i mål.

Vi leder fortjent 4-0 til pause selv om vi har vært meget effektive og scoret på flesteparten av våre sjanser. I andre omgang er vi oppmerksomme på at vi skal spille i vanskelig motvind og er enige om ligge litt lavere i banen enn i første omgang. Volda må satse fremover og vi ser at det kan by seg muligheter på overganger. Omgangen starter med mye ballinnehav for hjemmelaget, uten at de klarer å skape noen sjanser foran vårt mål. Og selv om Volda lå under med fire mål, velger de å kjøre med kun en spiss også i andre omgang. Vi fikk fort mer kontroll på kampen igjen og etter 64.minutter scores sannsynligvis årets mål på Sunnmøre. En lang crossball fra Emilie finner Solfrid på venstrekant. Solfrid skjærer innover i banen og fra ca. 18.meter dunker hun ballen på volley helt i krysset via tverrliggeren og inn i mål. Etter dette faller litt av luften ut av hjemmelaget, og det blir en ren transportetappe for oss. Anniken Hagen Berg fastsetter sluttresultatet til 6-0 på en vakker måte når hun mellom to Volda-forsvarere tar ned ballen på brystet og fra ca. 8 meter setter ballen i mål.

Dermed er vår sjette strake seier i 2.divisjon et faktum. Den kom litt lettere enn forventet, og det var naturlig nok en meget fornøyd gjeng som reiste tilbake til hotellet i Ulsteinvik for å forberede seg på ny kamp mot Hødd allerede søndag. Det eneste minuset med denne fantastiske flotte dagen på Sunnmøre er at både Lovise, Amalie og Marielle måtte ut med skader, og sannsynligvis må stå over morgendagens kamp mot Hødd.

 

Etter en flott sosial aften i et fantastisk vær i Ulsteinvik lørdag kveld, var vi klar til ny kamp søndag mot Hødd på Nye Høddvoll Stadion. Det nye stadionanlegget til Hødd ble ferdig i april 2015, og de har virkelig klart å skape en fantastisk intim og flott stadion.

Det var topp mot bunn som skulle møtes denne søndagen. Et naturlig fokus var derfor å ikke gå i den berømte fellen å undervurdere motstanderen. Det er vel ingen som har funnet den ideelle oppskriften for det ennå, og det må vel også trenerapparatet til KIL/Hemne i ettertid innrømme å ikke helt ha taket på.

Hjemmelaget vant sidevalget og fikk en liten medvind i første omgang. De vant også duellene i innledningen av kampen, men bortsatt fra to hjørnespark skaper de ingen farligheter foran Cecilie i vårt mål. Etter hvert kommer vi mer med i kampen, og selv om Hødd fortsetter å duellere og gi oss liten tid med ball, klarer vi å trykke dem bakover på banen. Vi skaper et par store sjanser når ballen ved to tilfeller går gjennom hele feltet til Hødd, men ved begge tilfellene er vi litt for få spillere inne foran mål. Vi får også noen cornere etter hvert, og på en av disse er vi heldige når ballen spretter opp i hånden på en Hødd-spiller og vi får korrekt tildelt straffespark. Solfrid er som vanlig sikkerheten selv og setter ballen knallhardt nær stolpen. Vi hadde dermed fått den åpningen vi hadde håpet på selv om vi slet innledningsvis. Men så kommer den «svarteste» timinuttsperioden så langt denne sesongen. Den starter med at Maren Snekvik pådrar seg sitt tredje gule kort, og derfor mister toppkampen mot Molde neste helg. Deretter er vi uheldige (og urutinerte) når vi feller en Hødd-spiller på vei ut av farlig sone og pådrar oss straffespark som Hødd benytter til å utligne. Og bare få minutter seinere får vi frispark mot oss helt ute ved sidelinjen, på høyde med egen sekstenmeter. Denne svinges inn foran mål, og presset (og i motvind) er Ina uheldig og toucher ballen slik at den går i eget nett. Resten av omgangen er vi mer eller mindre i sjokk og klarer ikke å hindre at Hødd leder til pause.

Frustrasjonen var stor blant spillerne til pause, og de var selvfølgelig ikke fornøyd med egen innsats i den første omgangen. Det var da også et helt annet lag som kom på banen etter pause. Hjemmelaget var bare på sporadiske besøk på vår halvdel, og da kom de bare med en eller to spillere. Det ble derfor en svært rolig omgang for Cecilie i mål. Men selv med et solid overtak tok det en stund før vi kom til de helt store sjansene. Vi skaffer oss mange cornere og har mange skudd fra 16-20 meter, men enten treffer vi utenfor mål, eller så går ballen midt på Høddkeeperen. Utligningen skulle likevel komme, og nok en gang måtte vi ha straffespark for å score. Sara drar seg forbi tre Hødd-forsvarere og i det hun skal avslutte alene med keeper blir hun lagt ned bakfra (vi forsøker å kritisere dommere minst mulig, men om utvisning for å felle en spiller og hindre motstanderen en klar målsjanse skal kunne benyttes også i kvinnefotball, så hadde dommeren hvert fall en sjelden anledning til å benytte paragrafen ved denne anledningen). Uansett, Solfrid er nok en gang nådeløs når hun setter inn utligningen. Vi hadde fremdeles femten minutter på å få et seiersmål, men selv om vi kommer til noen store muligheter må vi ta til takke med ett poeng mot bunnlaget. Selvfølgelig en stor skuffelse der og da.

I ettertid må vi oppsummere med at fire poeng i dobbeltkamper på Sunnmøre absolutt er godkjent. Med årsbeste mot Volda, og årsverste mot Hødd (i en omgang), så sitter vi selvfølgelig med en følelse at vi har kastet bort to poeng, men gjennom en hel sesong vil vi oppleve at marginer både går for og mot. Vi benyttet muligheten til å ta over tabelltoppen i helga, det er langt over målsetting for sesongen, og uansett resultat mot Molde neste fredag så har vårsesongen overgått alle forventninger vi hadde før seriestart.

Kampfakta 1:
11.juni kl.1400,  2.div kvinner Volda Stadion
Volda - KIL/Hemne 0-6 (0-4)

Sjanser: 2-9
Cornere: 0-3

Mål:
0-1 3.min Marielle 
0-2 11.min Marielle 
0-3 22.min Marielle 
0-4 34.min Sara 
0-5 64.min Solfrid 
0-6 77.min Anniken 

Lag: Cecilie Lervik - Maren Ormset, Hilde Rosøy, Emilie Ringseth, Solfrid Vaagan Hofset - Amalie Hoftun Bjerksæter, Ina Vårhus, Sara Hoftun Bjerksæter, Maren Snekvik - Marielle Meyer, Lovise Berg 
Benyttede innbyttere: Kristin Polden, Anniken Hagen Berg, Anna Snekvik, Alvilde Ulfsnes, Ane Skjølberg, Ann Silje Sættem

 

Kampfakta 2:
12.juni kl.1300,  2.div kvinner Nye Høddvoll Stadion
Hødd - KIL/Hemne 2-2 (2-1)
0-1 25.min Solfrid (straffe) 
1-1 34.min Hødd (straffe) 
2-1 41.min Hødd 
2-2 76.min Solfrid (straffe)

Sjanser: 2-9
Cornere: 3-7

Lag: Cecilie Lervik - Maren Ormset, Hilde Rosøy, Emilie Ringseth, Kristin Polden -  Anna Snekvik, Ina Vårhus, Solfrid Vaagan Hofset, Maren Snekvik - Anniken Hagen Berg, Sara Hoftun Bjerksæter
Benyttede innbyttere: Marielle Meyer, Ane Skjølberg, Amalie Hoftun Bjerksæter

   

KIL/HEMNE Fotball  -  Ånesøyan  -  7200 KYRKSÆTERØRA  -    post@kilhemne.no   -  Tlf.: 72 45 22 92

 sitemap
Admin