Vill jubel i det 89.minutt mot Nidelv

Årsbeste i andre omgang til tross, akkurat som herrelaget sist mandag (mot Ranheim) så måtte vi vente til det 89.minutt før avgjørelsen falt hjemme mot Nidelv.

(OPPDATERT 8/25/2016 7:06:40 AM)


For tredje gang i år skulle vi møte Nidelv til kamp. De to foregående hadde endt med seier (4-1 i NM og 2-0 i serien). Begge kampene var jevne, men hvor vi trakk det lengste strået til slutt. Vi forventet derfor et tøft oppgjør i kveld også, selv om vi lå i hver vår ende av tabellen. Nidelv har på sitt beste et godt lag som kan ta poeng fra de fleste i avdelingen.

I motsetning til de to vårkampene så gikk Nidelv offensivt ut. Og vi så tidlig at dette ville bli en kamp med mye større tempo enn i de to forrige høstkampene. Begge lag satset hardt fremover med høyt press som ga få muligheter til å bygge opp spill bakfra. Den første halvtimen er det likevel vi som ser farligst ut, og vi skaper noen store muligheter. Først er det Marielle som kommer fri på venstresiden, men fra skrå vinkel går skuddet over mål. Litt seinere klarer Line å vinne ballen inne i straffeområdet til Nidelv, hun ser etter en åpning, men det lure skuddet går dessverre i tverrliggeren. Utover omgangen hadde Nidelv ballen vel så mye som oss uten å skape annet enn et par cornere foran vårt mål. Men etter 33 minutter kommer Nidelv med et flott gjennomspill på deres venstre side og en god avslutning fra kort hold førte Nidelv opp i ledelsen 1-0. Det siste kvarteret Spiller Nidelv fin fotball og vi blir ofte løpende imellom uten at bortelaget skaper noen store muligheter.

Pausepraten gikk på at vi var fornøyd med intensiteten, men at vi måtte bli mer fremoverrettet når vi hadde ballen, og true mer direkte mot målet til Nidelv. Muligens var det med intensiteten feil, for maken til innsats og intensitet i spill som vi så i andre omgang er det sjelden vi har sett. I samfulle 45 minutter vinner vi stort sett det som er av dueller, og vi setter retningen direkte mot bortelagets mål ved hver anledning. I løpet av omgangen noterer vi 15 klare målsjanser, men direkte uflaks og en god bortekeeper gjør at vi sliter med å få ballen over målstreken. I de første ti minuttene av omgangen har vi to kjempemuligheter til å utligne. Først når Marielle kommer seg til dødlinjen og får lagt en pasning 45 grader ut til Amalie, som setter vår andre i tverrliggeren for dagen. Like etterpå forfølger Line en håpløs ball inne i feltet, presser keeper til en dårlig avklaring som treffer Line i kroppen, ballen går i en bue over keeper, men keeper rekker ballen akkurat i det den skal passere streken. Etter 53 minutter får vi frispark skrått ut til venstre so slås inn av Solfrid. Etter mye klabb og babb inne i feltet så vinner Line ballen og får banket ballen i mål fra kort hold, endelig 1-1. Ikke så lenge etterpå er Line frempå igjen. Nå skjærer hun flott inn fra høyresiden, fyrer av et skudd, som går på innsiden av stolpen og faktisk utenfor mål på motsatt side (ved motsatt stolpe). Kanonaden mot Nidelv-målet fortsetter utover omgangen. Vi har flere gode cornere som Ina er veldig nær å få i mål. Solfrid kommer seg løs på ca 20 meter ved ett par anledninger, der det ene skuddet suser rett i stanga, det andre får keeper så vidt slått over mål. Sara er helt gjennom og lobber ballen over keeper, men igjen er en Nidelvforsvarer på plass og får ryddet unna på streken. I det vi har begynt å belage oss på uavgjort og poengdeling så skulle vi likevel få seiersmålet. Marielle får ballen ca 25 meter fra mål og når alle venter et skudd, så finner hun i stedet Solfrid som er bedre plassert. Solfrid er iskald alene med keeper, og årets mest fortjente (og viktigste?) mål er et faktum. Det er sjelden vi ser at jentene er så lettet og viser slike jubelscener etter en scoring. Herlig idrett.

Oppsummert så er vi veldig fornøyd med andreomgangen og at vi klarer å få med oss tre viktige poeng. Poengene betyr at vi igjen har tabelltopp, to poeng foran Tynset som har en kamp i manko. Nidelv gir oss god kamp, og med et lag som de stiller i kveld så er det merkelig hvis de ikke henter mange poeng i løpet av høsten. Andre omgang viser at vi har et høyt toppnivå, noe som trengs når vi snart skal møte de andre topplagene i avdelingen. Når alle spillerne er «på» samtidig så skal de lagene som skal slå oss være veldig gode. Søndag kl.1600 er det ny hjemmekamp, når Træff kommer på besøk. Med seier i den kampen vil vi ha et godt utgangspunkt før vi skal møte Tynset på bortebane neste helg.

Kampfakta
24.august kl.1930, 2.div kvinner Hemne Sparebank Arena
 
KIL/Hemne - Nidelv 2-1 (0-1)

Mål:
0-1 33.min Nidelv
1-1 61.min Line
1-2 89.min Solfrid (Marielle)

Sjanser: 20-3
Corner: 8-2

Gult kort: Maren Ormset

Tilskuere: ca 140

Lag:
Cecilie Lervik - Maren Ormset, Hilde Rosøy, Emilie Ringseth, Kristin Polden (Ann Silje Sættem 59.min) - Solfrid V Hofset, Ina Vårhus, Amalie Hoftun Bjerksæter (Anna Snekvik 90.min), Line H Fossmo -  Sara Hoftun Bjerksæter, Marielle Meyer (Maria Skar 89.min)

   

KIL/HEMNE Fotball  -  Ånesøyan  -  7200 KYRKSÆTERØRA  -    post@kilhemne.no   -  Tlf.: 72 45 22 92

 sitemap
Admin