Bare nesten mot Byåsen

Sist gang vi spilte offisiell bortekamp mot Byåsen var 22.august 2014. Den gang vant Byåsen 4-1, i og for seg ikke så spesielt. Men dette var faktisk også siste gang KIL/Hemne sitt damelag tapte en bortekamp. Siden den gang er det blitt spilt 22 bortekamper uten tap, og i går kveld kom nummer 23.

(OPPDATERT 9/7/2016 8:07:46 PM)Kaptein Hilde ledet forsvaret som holdt "nullen for fjerde gang på siste seks kamper.


Cess storspiller for tiden, men ble ikke satt på de store prøvene


Vi kom ofte seirende ut av duellene på Byåsen Arena

Med en tøff bortekamp i beina bare tre dager tidligere, samt et godt hjemmelag, som har vunnet alle sine hjemmekamper i år, så lå det litt i kortene at det var borte mot Byåsen vi kunne snuble. Men «neida», vi svarer med å gjøre en våre beste kamper for sesongen. Og selv om det blir «bare» 0-0 så tar vi med oss mye selvtillit inn mot sesongens tre siste seriekamper.

Det var vi som kom best i gang på Byåsen Arena. I lett regnvær så la vi press på Byåsen og viste vilje i hver duell. Vi klarer å vinne ballen høyt i banen ved flere anledninger, og kommer til noen nesten-muligheter. Etter hvert kommer Byåsen mer med i kampen, og i en timinutters periode midtveis i første omgang foregår mye inne på vår halvdel. Men vi hindrer Byåsen å komme til andre muligheter enn noen skudd fra distanse som ikke byr på problemer for Cecilie. I siste del av omgangen klarer vi igjen å bryte høyt oppe og få noen fine overganger, og ved en anledning er Solfrid veldig nær å komme alene med keeper, men en Byåsen-stopper får klarert til corner. Vi noterer også en god heading fra Ina på corner og en bra avslutning fra Sara fra ca. 20 meter i den første omgangen, men lagene går likevel målløse til pause.

Andre omgang blir på mange måter lik den første. Vi legger oss i perioder lavere i banen og lar Byåsen ha mye ball. Stort sett er vi veldig trygge bakover, men på samme måte som i første omgang så har hjemmelaget en periode midt i omgangen hvor de truer oss litt. Farligst er de på et frispark hvor en Byåsen-spiller stusser videre mot vårt mål, men uten at det gir Cecilie store problemer. Selv om dette var en kamp som fort kunne vippet begge veier, så er det etter hvert vi som kommer klart nærmest scoring. Første store sjanse kommer når Amalie finner Solfrid i bakrom, men den siste touchen blir litt for lang slik at hun kommer litt for nær keeper når avslutningen kommer og Byåsen får avverget. Litt seinere er det Marielle som med enorm vilje kommer seg løs på venstresiden og får slått inn foran mål, men dessverre får ikke Sara styrt headingen under tverrliggeren. Vår og kampens desidert største sjanse kommer fem minutter før slutt når Sara vinner en duell på ca. sekstenmeteren, har muligheten til å skyte selv, men velger å sende ballen til en bedre plassert Marielle på hjørne av femmeteren. Vår store måltyv forsøker helt riktig å legge ballen tilbake i lengste hjørne, men Byåsen-keeperen, som er på ei til motsatt side, klarer på en utrolig måte å «legge igjen» en fot som hindrer ballen å gå i mål. Like før slutt får vi vår siste store sjanse når Solfrid spiller Line gjennom på høyrekanten. Line skjærer inn mot mål og fosser forbi to forsvarere, men fra skrå vinkel blir det ikke veldig vanskelig for keeper å stoppe skuddet.

Tross 0-0 og et klart sjanseovertak velger vi å være fornøyd med denne kampen. Vi møter et solid Byåsen-lag som er ubeseiret på hjemmebane, og med mange spillere med førstedivisjonserfaring. Vi klarer også å løfte oss kvalitetsmessig fra det vi så i store deler av Tynsetkampen. Kollektivt er vi veldig gode til å forsvare oss, og slipper til få sjanser mot vårt mål. Vi viser også at vi er veldig sterke i duellspillet og at vi er farlige på kontringer i kamper hvor vi ikke har ballen mest. Fremdeles kan vi bli bedre til å vurdere press/ikke press, men det kommer seg.

Nå ser vi frem til søndag og en veldig viktig kamp mot Trondheims-Ørn2. Tør vi håpe på 200 tilskuere på Hemne Sparebank Arena søndag kl.1600 ??

Kampfakta
6.september kl.1915, 2.div kvinner Byåsen Arena
Byåsen2 - KIL/Hemne - Nidelv 0-0 (0-0)

Sjanser: 3-6
Corner: 3-3

Tilskuere: ca 70

Lag:
Cecilie Lervik - Maren Ormset, Hilde Rosøy, Emilie Ringseth, Ane Skjølberg - Line H Fossmo, Ina Vårhus, Amalie Hoftun Bjerksæter, Sara Hoftun Bjerksæter - Marielle Meyer, Solfrid V Hofset

Innbyttere: Berit Vassli, Eirin Bakken, Anna Volden Snekvik, Signe Skårild

 

Vi takker Karlsen Foto for flotte bilder.
   

KIL/HEMNE Fotball  -  Ånesøyan  -  7200 KYRKSÆTERØRA  -    post@kilhemne.no   -  Tlf.: 72 45 22 92

 sitemap
Admin