Seier og klar for Narvik-tur

Det ble en festdag i Ånesøyan. Foran mer enn 450 veldig engasjerte tilskuere, tok KIL/Hemne-jentene en veldig fortjent seier mot Gimletroll.

(OPPDATERT 10/30/2016 11:41:17 PM)   Presentasjon av spillere foran 450 tilskuere (foto: BV)


  Sara lurer keeper, men dessverre går skuddet utenfor (foto:BV)  


   Ane på et av sine raid (foto:BV)


 

Det har vært flere tilskuere samlet på Hemne Sparebank Arena enn i dag. Men aldri på en damekamp, og sjelden har vi sett publikum bidra mer med rop og jubel og engasjement enn tilfelle var i dag. I dag var publikum den berømte «tolvte spilleren» som vi noen ganger hører snakk om.

Kampen åpnet med et brak. Etter litt frem og tilbake så kommer Solfrid seg løs på venstrekanten, legger ballen ut til Sara som kommer løpende på ca 16-meter. Pang og 1-0 allerede etter to minutter. Den ledelsen skulle dessverre holde i bare to minutter. Da avanserer Gimletroll på sin venstre side, får slått et godt innlegg på bakre stolpe som blir headet i mål fra kort hold. 1-1 og spilt i kun fire minutter. Spillet bølger så litt frem og tilbake før Gimletroll setter et visst trykk på oss. Vi har vanskeligheter med å forholde oss til deres trebacklinje, og de får uhindret slå mange lange og presises pasninger fra sin forsvarsrekke. Dette skaper trøbbel for oss, og vet et par anledninger lever vi veldig farlig. Dominansen til sørlendingene varer ca femten minutter før vi gjør noen justeringer som ganske fort endrer kampbilde. Vi flytter presset litt høyrere i banen og begynner å vinne dueller på Gimletrolls banehalvdel. Dette gir oss mange gode overganger og gode sjanser. Den første ender i mål, men dessverre blir vi avblåst for offside når Marielle kommer stormende på bakre stolpe og bredsider inn innlegget fra Solfrid. Litt seinere er det Sara som kommer seg løs mellom to forsvarsspillere men keeper vinner duellen en mot en, på returen klarer også keeper å avverge til corner. Bare minutter seinere er det Amalie som kommer seg løs i 16-meteren, men skuddet går like utenfor lengste stolpe. Vi går til pause med stillingen 1-1, men siste del av omgangen ga oss et skikkelig løft foran andre omgang.

Ingen endring av planene i pausen, nå var det bare å fortsette i samme spor, vinne dueller og ta mulighetene som garantert ville komme. Og det tok ikke lang tid, etter kun fire minutter av omgangen havner et innkast til slutt hos Solfrid like utenfor 16-meteren. Hun er presset av flere Gimletrollspillere, men klarer likevel å få løst av et skudd som går inn helt nede ved stolperota, utagbart for Gimletrolls keeper. Vi var redd for at Gimletroll skulle svare direkte igjen, og var derfor opptatt av å være kyniske bakover i perioden etter scoringen. Det jobbes da også veldig bra og bortelaget får aldri tid til å bygge opp gode angrep. I stedet er det vi som er veldig nær å øke når Sara kommer alene med keeper nok en gang. Hun runder elegant keeper, men vinkelen blir litt for skrå slik at skuddet går i nettveggen. Like etterpå får Marielle muligheten når hun mottar ballen fra en Gimletroll-spiller utenfor 16-meteren. Fra et hold hvor Marielle ofte scorer, går imidlertid ballen utenfor denne gangen. De siste femten minuttene blir vi litt for opptatt av å sikre bakover og blir ubevisst mer baktunge, og vi klarer ikke å presse like høyt lenger. Men Gimletroll evner ikke å skape de helt store sjansene, selv om de blant annet har flere cornere. Vi rir stormen av og vinner 2-1 som fører til herlige jubelscener både på og utenfor banen.

En tøff kamp, men hvor vi vinner fortjent, og hvor vi kanskje burde vunnet med et par mål mer. Men vi er svært fornøyd med utgangspunktet før avgjørende kamp borte mot Mjølner neste søndag. Mot Mjølner må vi være minst like gode, vi må jobbe minst like hardt og vi må tørre minst like mye. Da vil mulighetene være store. Seier eller uavgjort vil holde til å spille toppfotball neste år. Takk til hele spilletroppen for en fantastisk laginnsats, ikke minst også til de som ikke fikk spilleminutter. Alle i denne troppen har bidratt til at vi forlenget sesongen med nok en uke.

En veldig stor takk til publikum, ikke bare for at så mange kommer på kamp, men også for å gi både spillere og støtteapparat fantastisk støtte underveis. Engasjementet som ble vist fra vår flotte tribune trodde vi nesten ikke var mulig å skulle få oppleve, og spesielt ikke i en damekamp. KIL/Hemne-spillere er privilegerte spillere som har en slik ramme å spille under.

Kampfakta:
Kvalifisering 1.div kvinner
Hemne Sparebank Arena 30.oktober 2016 kl.1300
KIL/Hemne – IK Gimletroll 2-1 (1-1)

Mål:
1-0 2.min Sara (Solfrid)
1-1 4.min Gimletroll
2-1 50.min Solfrid (Marielle)

Sjanser: 8-5
Cornere: 5-7

Vårt lag:
Cecilie Lervik – Maren Ormset (Ann Silje Sættem 69.min), Hilde Rosøy, Emilie Ringseth (Line Fossmo 77.min), Ane Skjølberg – Nora Høyem Olsen, Ina Vårhus, Amalie Hoftun Bjerksæter, Sara Hoftun Bjerksæter – Marielle Meyer, Solfrid V Hofset

Ubenyttet: Anna Snekvik, Alvilde Ulfsnes, Maria Knutsdatter Skar, Helene Five, Lovise Berg.

   

KIL/HEMNE Fotball  -  Ånesøyan  -  7200 KYRKSÆTERØRA  -    post@kilhemne.no   -  Tlf.: 72 45 22 92

 sitemap
Admin