Herlig start foran 532 tilskuere

Inngangen før debuten i 1.divisjon var å senke skuldrene ved å fokusere på at dette var kun 1 av 22 kamper. Men blir de resterende 21 kampene like intense så blir det slitsomt å være både publikum og støtteapparat utover sesongen.

(OPPDATERT 4/17/2017 9:45:43 PM)


Mye talte for hjemmeseier før denne kampen. Bookmakere og eksperter hadde sørget for å tenne oss ekstra, og samtidig lagt grunnlaget for at Fløya med sitt unge lag skulle undervurdere oss. Hjemmebane og lang reise for Tromsø-jentene og mer enn 500 topp motiverte hjemme-supportere ga oss enda større fordeler. Fløyas målsetting om topp tre og vår om å unngå nedrykk gjorde at jentene fra nord var solide favoritter.

Kampen åpnet med to lag som ikke ville ta store sjanser, og ingen av partene var villige til å presse veldig høyt innledningsvis. Vi får en halvsjanse når Amalie drar av flere Fløya-spillere, men hun ville helst drible alle før skuddet kom, og da ble det minst en for mye. Egentlig hadde det skjedd lite eller ingenting når Fløya får corner etter 13 minutter, på denne får bortelagets minste spiller, måltyven Celine Nergård gå uhindret til værs å stange inn 0-1. Etter dette tør vi å presse litt hardere på forsvarsrekka til Fløya og presser dem til noen ballmiss på egen halvdel. Etter 27.minutter får vi vår første store mulighet når Marielle vender med Fløya-spiller i ryggen og sender ballen gjennom Fløya-forsvaret til Sara. Alene med keeper velger hun å fyre av skuddet fra ca. 15 meter og ballen fyker inn i Fløya-keeperens nærmeste hjørne. Resten av omgangen er jevn, uten de store sjansene til noen av lagene. Vi er nærmest når Amalie skyter like over fra hjørnet av 16-meteren. Vi er godt fornøyd med førsteomgang som viste at her var det absolutt muligheter for å ta tre poeng.

I andre omgang gjør Fløya noen taktiske omdisponeringer som vi sliter med å finne ut av innledningsvis. De klarer å presse oss bakover og kommer til flere gode innlegg. Likevel er det vi som kommer til den første store sjansen når Marielle og Amalie plutselig befinner seg alene med en av Fløya-stopperne. Marielle velger å slå til Amalie som kanskje ikke ser at hun har god tid alene med keeper, og skuddet blir derfor litt stresset og går midt i fanget på Fløyas keeper. På det påfølgende angrepet går gjesten på nytt opp i ledelsen, når en spiller får stå umarkert på bakre stolpe og kan bredside et flott innlegg i mål utagbart for Karen. De neste 15-20 minuttene er nettopp Karen hovedgrunnen for at vi klarer å holde oss inn i kampen. Fløya kommer til flere gode innlegg og et par gjennomspill som enten fanges av vår unge keeper eller blir blokkert av våre gode midtstoppere. Men vi skaper også en kjempesjanse når Marielle er millimetere fra å rekke et innlegg fra Sara. Etter 75 minutter så gjør vi mer eller mindre et trippelbytte, som etter hvert også beviser at vi har en bred og god stall i år. Ane, Nora og Ann Silje kommer innpå fra det 73 til det 77 minutt, og i det 78 minutt kommer utligningen. Nora spilles fri på høyrekanten og slår et innlegg som Fløyas keeper kun får en hånd på slik at Sara mer eller mindre kan løpe ballen i mål på bakre stolpe. Utligningen kommer nok som et lite sjokk på bortelaget, som tydelig vil gå for tre poeng på slutten, men ved flere anledninger klarer vi å bryte pasninger høyt inne på deres halvdel. Etter 87 minutter får vi innkast på vår høyre side nesten nede ved Fløyas hjørneflagg. Det lange kastet fra Nora Faller ned rett foran første stolpe, feilvendt får Solfrid lobbet ballen inn i feltet. Der står Sara nok en gang klar, plukker ned ballen på brystet og dundrer ballen opp under nettaket utagbart for keeper. Vi har snudd kampen og vi har laget en fantastisk fotballkamp og gitt de 532 en helt maks avslutning på dagen og påska.

Oppsummert! Vi tar tre poeng, kanskje ikke helt fortjent selv om vi teller flere åpne sjanser til oss enn gjestene, men vi jobber og sliter og gir aldri opp. Vi får bevist at vi holder nivået og at vi kan straffe hvem som helst også i 1.divisjon. Vi har kalkulert med ett poeng pr kamp, det er alltid godt å ligge foran budsjett. Så vet vi at vi har mye å gå på, for det er mye som ikke stemmer i dag også. Tempoet er ikke avskrekkelig og vi skal garantert henge med om det går litt raskere også.  Duellspillet er ikke sli vi vet at vi kan, og konsentrasjonen kan være enda bedre ved noen anledninger.

Tusen takk til publikum. 532 er bare helt fantastisk. I dag er dere på tribunen avgjørende, uten dere i ryggen har det ikke vært lett å snu denne kampen i vår favør. Vi er den desidert minste klubben fra den desidert minste plassen i de to øverste divisjonene på kvinnesiden, men har sannsynligvis et av de høyeste publikumstallene og det beste publikummet. Og bare for å ha nevnt det, kun RBK har høyere publikumstall i Trøndelag så langt i år (Mens undertegnede skriver dette så scorer Rosenborg ved en av bygdas aller største sønner, Pål Andrè Helland). Og bare for å ha nevnt det også, 56,2% av tilskuerne på dagens 1.div kamper (seks kamper) befant seg på Hemne Sparebank Arena .

Allerede lørdag er det ny kamp, og da et skikkelig lokaloppgjør mot Byåsen. Vi håper og tror at det dukker opp mange K/H-supportere også på Dalgård lørdag kl.1400

Kampfakta
17.april kl.1500, 1.divisjon kvinner Hemne Sparebank Arena
 KIL/Hemne – Fløya 3-2 (1-1)

Mål:
0-1 13.min Fløya
1-1 27.min Sara (Marielle)
1-2 54.min Fløya
2-2 78.min Sara (Nora)
3-2 87.min Sara (Solfrid)

Målsjanser: 8-7
Cornere: 1-6

Gult kort: Ingen

Tilskuere: 532

Lag:
Karen Oline Sneve – Solfrid V Hofset, Emilie Ringseth, Hilde Rosøy, Maren Snekvik (Ane Skjølberg fra 73.min) – Line Fossmo (Nora H Olsen fra 75.min), Amalie Hoftun Bjerksæter, Ina Vårhus (Ann Silje Sættem fra 77.min), Ida M Bjørnbet – Marielle Meyer, Sara Hoftun Bjerksæter

Ubenyttet:
Cecilie Lervik, Maren Ormset, Lovise Berg

   

KIL/HEMNE Fotball  -  Ånesøyan  -  7200 KYRKSÆTERØRA  -    post@kilhemne.no   -  Tlf.: 72 45 22 92

 sitemap
Admin